Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τελικά δεν ήταν επιστολή; Καψής: Σημείωμα έδωσε ο πρωθυπουργός στον Κ.Παπούλια!

Τελικά δεν ήταν επιστολή; Καψής: Σημείωμα έδωσε ο πρωθυπουργός στον Κ.Παπούλια!

Ακόμα και τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση της οικονομίας, έγιναν θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, εξήγησε ότι επρόκειτο για ενημερωτικό σημείωμα που είχε ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι για επιστολή.

Μετά τη συνάντησή του χθες με τον κ. Παπούλια, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δημοσιοποιηθεί η επιστολή του κ. Παπαδήμου και ότι η απάντησή του ήταν αρνητική.

«Ζητούμε την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του λαού για την πραγματική κατάσταση στη χώρα» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η επιστολή του Πρωθυπουργού ήταν ανυπόγραφη.

Όμως, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε ότι το έγγραφο για το οποίο ενημερώθηκαν οι αρχηγοί δεν ήταν επιστολή, αλλά ένα κείμενο με στοιχεία.

Τι έγινε τελικά; Ήταν επιστολή, ή κάποιες σημειώσεις; Και μήπως κάποιοι παίζουν παιχνίδια; Ή μήπως απλά κάποιοι δεν κατάλαβαν καλά;

Πάντως, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Καψής διευκρίνισε ότι ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους και ο κ. Παπούλιας του ζήτησε κάποια από αυτά τα σημεία να τα δώσει και γραπτά, με τη μορφή σημειώματος, προς ενημέρωση του ιδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείωμα ή επιστολή (διαλέγετε και παίρνετε) το πρώτο καυτό θέμα που τίθεται είναι το ομόλογο των 450 εκατομμυρίων που λήγει αύριο και δεν έχει ενταχθεί στο κούρεμα. Κανείς δεν έχει λάβει μια απόφαση καθώς η χώρα είναι ακυβέρνητη και το ομόλογο αυτό καίει.
Παράλληλα ο χρόνος πιέζει καθώς τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν όπως όλα δείχνουν ως τα τέλη Ιουνίου, αλλά ως τις αρχές, γεγονός που σημαίνει πως πρέπει οποσδήποτε να εκταμιευτεί και η επόμενη δόση από τη δανειακή σύμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Λεφτά υπάρχουν μέχρι αρχές Ιουνίου”

Νέος κύκλος διαβουλεύσεων μετά το “ναυάγιο” – Αρνείται ο Τσίπρας να προσέλθει – Κρίσιμες ώρες για τη χώρα

Νέα δημοσκόπηση με τη διαφορά στον… πόντο για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε