Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τελικά για όλα φταίει ο Σημίτης

Με τη φράση “το πρόβλημα της χώρας δεν ξεκίνησε ούτε το 2009 ούτε το 2007, αλλά την επόμενη της ένταξης της χώρας στη ΟΝΕ, λόγω του υψηλού ελλείμματος και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών” ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης – ο οποίος κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή – έβαλε στο κάδρο των ευθυνών τον Κώστα Σημίτη και την Κυβέρνηση του.

“Το 2007 είναι η ημερομηνία κλειδί. Για μένα η χώρα δεν θα έπρεπε να βγει από την επιτήρηση. Εάν η επιτήρηση είχε συνεχιστεί η χώρα δεν θα έφτανε στο τέλμα του 2009”, πρόσθεσε ο κ. Σαχινίδης. «Το εσωτερικό και το εξωτερικό χρέος της χώρας αυξάνονταν συνεχώς».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε και στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις αιτιάσεις της ότι το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα… “Στο Σεπτέμβριο του 2009 το καταγεγραμμένο έλλειμμα του δεκαμήνου ήταν 10% και αυτό το γνώριζε η ΝΔ
Εμείς το μάθαμε τις πρώτες μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας στις αρχές Οκτωβρίου” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαχινίδης υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και άφησε κι αυτός αιχμές – όπως είχε κάνει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου – ότι το οικονομικό επιτελείο συναντούσε αντιδράσεις όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης….

Συναντούσε αντιδράσεις και στο υπουργικό συμβούλιο και στο εσωτερικό του κόμματος, και είναι χαρακτηριστικό πως όταν οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στα… «όχι» του τότε Γραμ. της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα Κοινοβ. Εκπροσώπου Χρήστου Παπουτσή σε μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης, δήλωσε: «έχετε πολύ καλή μνήμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαθανασίου: Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα το 2009

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε