Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τελικά, κάλεσαν και τον Παπανδρέου – Συνάντηση κατ΄ απαίτηση της Μέρκελ πριν τη Σύνοδο

Μέρκελ, Σαρκοζί, Παπανδρέου, Μπαρόζο, Τρισέ, Ρομπάι και Γιουνκερ θα τα πουν κατ’ ιδίαν για την κατάσταση στην Ελλάδα πριν συναντήσουν τους υπόλοιπους… 23!

Η συνάντηση θα γίνει λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής και μετά από απαίτηση της Άνγκελα Μέρκεκ. Αρχικά, η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού δεν ήταν σίγουρη, όμως με νεότερο τηλεγράφημα του Γαλλικού πρακτορείου, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές, έγινε γνωστό πως παρών θα είναι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ και ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζακ Κλοντ Γιουνκερ.

Συνολικά «πρόκειται να συμμετάσχουν επτά αξιωματούχοι σε αυτή τη συνάντηση» νωρίς το απόγευμα στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των 27 κρατών-μελών της ΕΕ η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 19:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με έναν ανώτατο ευρωπαίο διπλωμάτη οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα συζητήσουν σήμερα σχετικά με μια κοινή απόφαση για την Ελλάδα, η οποία στις αδρές της γραμμές είχε ήδη δοθεί στην δημοσιότητα από τους υπουργούς Οικονομικών την Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρομπάι συναντώνται για την Ελλάδα – Ίσως καλέσουν και τον Παπανδρέου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε