Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τέλος Αυγούστου στη Βουλή το πόρισμα για τις συμβάσεις της Siemens στα νοσοκομεία Κρήτης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κόλαφος τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι επιθεωρητές Υγείας κατά τους ελέγχους στα νοσοκομεία της Κρήτης για τις «αμαρτωλές» συμβάσεις της Siemens.

Ιδιώτες αγόρασαν αξονικό τομογράφο και τον δώρισαν σε Κέντρο Υγείας της Κρήτης. Σχεδόν το ίδιο μηχάνημα, το προμηθεύτηκε νοσοκομείο του νησιού από τη Siemens και μετά από διαγωνισμό, καταβάλλοντας διπλάσιο ποσό! Αυτό και άλλα πολλά προκύπτουν από το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας, το οποίο σύντομα θα σταλεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Οι επιθεωρητές ερευνούν τις προμήθειες των νοσοκομείων της Κρήτης από τη Siemens. Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Αγίου Νικολάου, της Σητείας και της Ιεράπετρας.

Το 2004 πολίτες έκαναν έρανο και με τα χρήματα που συγκέντρωσαν, αγόρασαν από τη Siemens έναν αξονικό τομογράφο. Για αυτή την αγορά έδωσαν 240.000 ευρώ και στη συνέχεια, δώρισαν σε Κέντρο Υγείας της πόλης τους. Την ίδια περίοδο, το υπουργείο Ανάπτυξης είχε κάνει διακήρυξη για την προμήθεια αξονικού τομογράφου, με τα ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά, και πάλι από τη Siemens και πάλι για νοσοκομείο της Κρήτης. Η αγορά κατακυρώθηκε στη γερμανική εταιρία έναντι του ποσού των 436.000 ευρώ!

Οι επιθεωρητές Υγείας στο πόρισμά του μιλούν για σκάνδαλο. Εκτός από το παραπάνω περιστατικό, αναφέρουν επίσης ότι διοίκηση νοσοκομείου της Κρήτης για να προμηθευτεί αναπνευστήρα που στοίχιζε 22.000 ευρώ για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν κήρυξε πρόχειρο διαγωνισμό, αλλά έκανε κατάτμηση της προμήθειας. Που σημαίνει ότι το ίδιο μηχάνημα χρεώθηκε 15.000 και 7.000 ευρώ, ώστε να χρειάζεται απλή έγκριση της διοίκησης για την προμήθειά του.

Το πόρισμα αναμένεται να σταλεί στην Εξεταστική ως το τέλος Αυγούστου και οι επιθεωρητές θα αναφέρουν ότι γίνονταν διαγωνισμοί με μόνη συμμετέχουσα τη Siemens, η οποία εκτός των άλλων χρέωνε με μεγάλο «καπέλο» τη συντήρηση των μηχανημάτων της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε