Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τετ α τετ Παπανδρέου – Μπαρόζο στις Βρυξέλλες

Τετ α τετ Παπανδρέου – Μπαρόζο στις Βρυξέλλες

Ηταν ένα ραντεβού που εκκρεμούσε εδώ και καιρό. Σήμερα στις 17:00 το απόγευμα θα τα πούνε Παπανδρέου και Μπαρόζο. Φτάνουν στην Αθήνα Ντομινίκ Στορς Κάν και Όλι Ρεν.

Συνάντηση τουλάχιστον μιας ώρας θα έχουν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ενώ όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στις 18.15 (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντηση θα εξεταστούν τόσο θέματα της εξωτερική πολιτικής της ΕΕ, όσο και θέματα της ευρωπαϊκής οικονομίας και ειδικότερα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.O Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα του ευρωομολόγου αλλά και της συμμετοχής ιδιωτών στο μηχανισμό στήριξης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι κ.κ. Μπαρόζο και Παπανδρέου αναμένεται να συζητήσουν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, την παρακολούθησή τους από την Τρόικα , την η ευρωπαϊκή στήριξη προς την Ελλάδα και την προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (16 – 17 Δεκεμβρίου).

«Η ατζέντα της συνάντησης είναι ανοιχτή για όλα τα ζητήματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, που επεσήμανε ότι αναμένεται να συζητηθεί η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν, εξ άλλου, ότι την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης είχε ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα, με τα μέτρα που έχει λάβει, βρίσκεται στο σωστό δρόμο, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της κατάστασης.

 
Οι κύριοι Στρος-Καν και Ρεν θα συνομιλήσουν και σήμερα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατά τη σύνοδο του Εcofin στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε : Η ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί

Νέες θέσεις εργασίας από το 12 “βλέπει” ο Παπακωνσταντίνου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε