Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θα αιφνιδιάσει ο Παπανδρέου; – Σενάριο για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέσα στα επόμενα 24ωρα και εκλογή νέου επικεφαλής

– Εσπευσμένη επιστροφή του Γ. Παπανδρέου σήμερα από το εξωτερικό
– “Κλείδωσε” η συμφωνία με Βενιζέλο;
– Ακούγεται ακόμα και ματαίωση του Εθνικού Συμβουλίου

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να ήταν στο εξωτερικό αλλά από την Ελλάδα δεν έλειψε ποτέ.

Δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να έχει επαφές με τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τους λεγόμενους δελφίνους αλλά και εκείνους που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να εμπλακούν στην κούρσα της διαδοχής.

Αυτό είναι που έχει φτάσει στ’ αυτιά ακόμα και του τελευταίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα λένε οι πληροφορίες του Newsit είναι περίεργο. Όλοι πλέον περιμένουν από τον Γ. Παπανδρέου να κάνει την έκπληξη. Ποιά θα είναι αυτή;

Το τελευταίο σενάριο, μπορεί ν’ ακούγεται ακραίο, αλλά κάποιοι λένε ότι ίσως φέρει την κάθαρση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε σήμερα από το εξωτερικό. Ήταν στο Λονδίνο με την σύζυγό του και επισκέπτονταν την κόρη τους Μαργαρίτα που σπουδάζει εκεί.

Το τηλέφωνο όμως δεν σταματούσε να χτυπάει. Ενημερωνόταν τόσο για όσο γίνονται στα εσωκομματικά, όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης για το PSI.

Και με βάση αυτά έπαιρνε τις αποφάσεις του. Το σενάριο λοιπόν που διακινείται περισσότερο αυτές τις ώρες λέει τα εξής:

Το επίσημο πρόγραμμα λέει ότι την Παρασκευή έχει οριστεί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Το Σαββατοκύριακο θα γίνει η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.
Ειδικά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την περιμένουν πολλοί με ανυπομονησία. Πολλοί μάλιστα φοβούνται ότι εκεί θα βγούν και μαχαίρια.

‘Ολα αυτά ανατρέπονται. Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά από συνενόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Παραιτείται από επικεφαλής της και θέτει υποψηφιότητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με εξασφαλισμένη την υποστήριξη πολλών Παπανδρεϊκών στο πρόσωπο του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος αποκτά τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και είναι πλέον υποψήφιος πρωθυπουργός για τις επόμενες εκλογές.

Με αυτό τον τρόπο εκτονώνεται η κατάσταση και η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου αναβάλλεται.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το Newsit, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις να παραιτηθεί αμέσως μετά την συμφωνία για το PSI, που ούτως ή άλλως είναι ζήτημα ημερών. (διαβάστε την είδηση)

Επίσης, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά και την επιστολή Διαμαντοπούλου προς τον κ. Παπανδρέου θα διαπιστώσει ότι δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που την απευθύνει στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων του λέει ότι θεωρεί δεδομένη την αποχώρηση του αφού ο ίδιος έχει δεσμευθεί γι’ αυτό. (διαβάστε την είδηση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εισηγούνται στον Βενιζέλο να παραιτηθεί

Ξεροσφύρι στο Μαξίμου

Κλειδώνει το κούρεμα τις επόμενες ημέρες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε