Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Θα αποκαλυφθούν οι κατέχοντες”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε μέσο…

γιά να αποκαλυφθούν οι κατέχοντες, δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση του Γ.Καρατζαφέρη γιά τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων που βγήκαν στο εξωτερικό.

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι είναι εκτός της λογικής της κυβέρνησης η “φορολογική αμνηστία” γιά όποιον επαναφέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα καταβάλλοντας τόκο 5% ή τα κρατήσει στο εξωτερικό δηλώνοντάς τα και πληρώνοντας τόκο 8%. “Μόνο εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών της οικονομίας δεχόμαστε να απαλλαγούν από το πόθεν έσχες όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους από τη χώρα”, είπε ο Υπ.Οικονομικών.

Προειδοποίησε όμως όσους κρατήσουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό χωρίς να τα δηλώσουν, ότι πλέον η κυβέρνηση έχει γιά πρώτη φορά τα μέσα γιά να αποκαλυφθούν οι κατέχοντες. “Υπάρχουν ευρωπαϊκές αποφάσεις γιά την αυτόματη ανταλλαγή στοιχείων, που μας επιτρέπουν να βρούμε που υπάρχουν ελληνικά κεφάλαια και σε ποιούς ανήκουν, κατέληξε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του ο Γ.Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι με την “ποινή” του 8% δεν θα επιστρέψουν κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να στεγνώσει ακόμη περισσότερο η αγορά και να υπάρξει ντόμινο λουκέτων.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε