Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Θα απορρίψουμε όσους ντρόπιασαν τη ΝΔ”

“Θα απορρίψουμε όσους ντρόπιασαν τη ΝΔ”

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει στη Real News για τη ΝΔ, το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος απο την Ντόρα Μπακογιάννη και τα μέτρα για την οικονομία.

Σε συνέντευξή του στη Real News ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει κατηγορηματικά πως “θα απορρίψουμε όσους ντρόπιασαν τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να αφήσουμε να ενοχοποιηθεί ολόκληρη η παράταξη”. ” Δεν έχουμε αντίρρηση να διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα. Πρώτοι εμείς θέλουμε να τιμωρηθούν όσοι βρεθούν ένοχοι. Αλλά δεν θα αφήσουμε επιλεκτική διερεύνηση μόνο των υποθέσεων, που στρέφονται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, όταν πολύ πιο σοβαρά σκάνδαλα, που αφορούν το ΠΑΣΟΚ μένουν στο σκοτάδι” προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς λέει πως “Η κυρία Μπακογιάννη, όταν έδινε τη δική της ψήφο, γνώριζε τη γραμμή της παράταξης”. Για δε το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός νέου κόμματος ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την κα Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς δηλώνει: “δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι, που έτσι κι αλλιώς, ούτε επισήμως υπάρχει σήμερα ως προοπτική, ούτε και το βλέπω να απασχολεί το αύριο”.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ ασκεί δριμύα κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείρισή της στα θέματα της Οικονομίας. Λίγες μέρες μετά το «όχι» της παράταξής του στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς εμμένει στην πρόβλεψή του ότι “αν μείνουμε στο μίγμα πολιτικής, που εφαρμόζεται, τα πράγματα δεν είναι καλά” και διατυπώνει για τον πρωθυπουργό, πως “αυτός που φώναζε τον Σεπτέμβριο “λεφτά υπάρχουν”, σήμερα ζητάει και τα ρέστα”. Τονίζει πως αν η ΝΔ ταυτιζόταν με τα μέτρα, που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, “τότε για χρόνια δεν θα υπήρχε άλλη αντιπολίτευση, πέρα από τις φωνές των διαδηλωτών” και προσθέτει πως “αν έχω άδικο και το μίγμα πολιτικής είναι σωστό, τότε η άρνηση να το ψηφίσουμε δεν έβλαψε τη χώρα”, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα πέρναγε, έτσι κι αλλιώς, με την άνετη πλειοψηφία της κυβέρνησης. Διευκρινίζει ωστόσο πως “αν έχω δίκιο και το μίγμα πολιτικής είναι λάθος, τότε προσέφερα μεγάλη υπηρεσία καταψηφίζοντάς το, γιατί έτσι δημιουργώ μία εναλλακτική προοπτική μπροστά σε ένα ορατό αδιέξοδο”.

  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε