Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά όχι από τον πρωθυπουργό

Μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει  ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για όλα όσα έχουν συμφωνηθεί πριν από την Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν οτι την ενημέρωση μάλλον δεν θα κάνει ο πρωθυπουργός αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ.Μόσιαλος επανέλαβε οτι “Οποιαδήποτε λύση, θα πρέπει να είναι νομικά ασφαλής, επαρκής, όχι υψηλού ρίσκου και να μην θίγει τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.”.

Πρόσθεσε ότι “δεν έχει τεθεί θεσμικά θέμα περαιτέρω αύξησης της ανταλλαγής ομολόγων από ότι προβλέπεται στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου”.

Ανέφερε ακόμη ότι “δεν τίθεται θέμα κρατικοποίησης των τραπεζών”, πλην της PROTON BANK, η οποία, όπως είπε, αποτελεί ειδική περίπτωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θετικό γεγονός τις αναφορές της Άνγκελας Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί για την ανάγκη ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, όπου χρειάζεται, και την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ε.Ε. και προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, ενημερωτικές επαφές του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρατικοποιείται η Proton Bank – Μπαίνει σε καθεστώς εξυγίανσης
 

Διαβουλεύσεις τέλος με την τρόικα – Έγινε η τελευταία συνάντηση

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε