Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θα πάει σε μάκρος η ανταλλαγή των ομολόγων – Πάει έως το 2024

Αισιόδοξος για την συμμετοχή ιδιωτών δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας ότι σχεδιάζεται επέκταση του χρονικού ορίζοντα λήξεων των ομολόγων που θα ανταλλαγούν και για μετά το 2020.

«Είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω διάθεση να μείνουν μέσα στο σχέδιο» είπε ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξη στο Real FM, διευκρινίζοντας ότι η επίσημη πρόταση δεν έχει σταλεί ακόμα στις τράπεζες. Σημείωσε πως θα βρίσκεται στα χέρια των τραπεζών στα τέλη Σεπτέμβρη και θα ακολουθήσει «πολύ μικρός χρόνος εφαρμογής».

Σημείωσε επίσης πως οι καταθέσεις άρχισαν να επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη του Ιουλίου αμβλύνοντας τις πιέσεις των τραπεζών.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε “αναγκαίο προσωρινά αλλά ούτε δίκαιο ούτε λογικό” την αύξηση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης στο 23% και με σαφήνεια είπε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

“Στην κατάσταση που είμαστε πρέπει να είμαστε συνεπείς” είπε, αναφερόμενος στη σχετική υποχρέωση που απορρέει από το Μεσοπρόθεσμο, όπου έχουν πορβλεφθεί έσοδα 300 εκατ. ευρώ για φέτος και 700 εκατ. ευρώ για το 2012 από τη συγκεκριμένη πηγή.

Ο κ. Βενιζέλος συνάρτησε τις αποφάσεις μείωσης των συντελεστών με την αύξηση των εισπράξεων από ΦΠΑ που σήμερα διαφεύγουν. “Εφόσον συμφωνήσουμε σε ένα απλό μηχανισμό είσπραξης του ΦΠΑ, μπορούμε να μιλήσουμε για συντελεστές” είπε παραπέμποντας για τις σχετικές στο διάλογο για την αναμόρφωση του φορολογικού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε