Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θα θέσουν θέμα μείωσης φόρου στην εστίαση και στο πετρέλαιο θέρμανσης

Θα θέσουν θέμα μείωσης φόρου στην εστίαση και στο πετρέλαιο θέρμανσης

Το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση θα θέσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τρόικα καθώς και θέμα μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Το θέμα μείωσης του ΦΠΑ στη εστίαση καθώς και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα θέσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που θα έχει με την τρόικα.

Σύμφωαν με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους τροικανούς τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από το 23% που είναι τώρα.

Μάλιστα, όπως υποστηρίξε ο υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, θα παρουσιάσουν στην τρόικα μία έρευνα σύμφωνα με την οποία προκύπτει πως από τη μείωση του ΦΠΑ στην ετσίαση τα έσοδα δε θα μειωθούν αλλά αντιθέτως, οι τιμές θα πέσουν κι έτσι θα αυξηθεί η κατανάλωση άρα και τα έσοδα.

Το ερώτημα που παραμένει είναι κατά πόσο θα το δεχτεί η τρόικα. Το ίδιο ισχύει και για το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Εκατομμύρια νοικοκυριά πέρασαν δύσκολο χειμώνα αλλά και εκατοντάδες πρατήρια έκλεισαν με αποτέλεσμα από την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο τελικά να μπουν περισσότερα χρήματα στα Ταμεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί σε Στουρνάρα: “Αυτή η πολιτική σκότωσε τους φοιτητές στη Λάρισα

Μειώνεται ο ΦΠΑ και ο φόρος στο πετρέλαιο;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε