Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Θεοδωράκης: Αποτυχία αν συμμετέχουν κάτω από 100.000 στις εκλογές της κεντροαριστεράς

Θεοδωράκης

Συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είχε το απόγευμα της Τρίτης (17.102917) ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος βρέθηκε στην Ήπειρο. Αναφερόμενος στις εκλογές για τον νέο φορέα στην Κεντροαριστερά, τόνισε ότι θα ήταν αποτυχία αν η συμμετοχή πέσει κάτω από 100.000.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου είναι πολύ σημαντικές ώστε το Κέντρο να αποκτήσει μια ανανεωμένη ηγεσία, που θα έχει σχέση με το μέλλον και όχι με το παρελθόν.

“Δραματικό αν συμμετέχουν κάτω από 100.000”

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την συνάντηση του με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, τόνισε  ότι περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα δίνοντας αγώνα, ώστε η συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση, να αποτελέσει μια θετική έκπληξη και σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Θα είναι δραματικό εάν κινηθούμε κάτω από εκατό χιλιάδες. Θα είναι προβληματικό. Θα σημαίνει ότι έχουμε αποτύχει. Πιστεύω όμως, πως εάν πάνε τα πράγματα όπως τα βλέπω ότι μπορεί να πάνε, θα πάμε πάνω από διακόσιες χιλιάδες ψήφους».

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσουν οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του Ποταμιού απέναντι στο νέο εγχείρημα ,ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και όλων των ανθρώπων που με ακλούθησαν στην προηγούμενη δύσκολη πορεία, είναι στην μάχη. Μπαίνουμε στην μάχη με μια μικρή καθυστέρηση. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη γιατί γνωρίζει ο κόσμος του Ποταμιού, ότι για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Ρίξαμε πολύ καινούργιο νερό με το Ποτάμι, θέλουμε ακόμη περισσότερο, γιατί τα προβλήματα θέλουν ενώσεις και συνεννοήσεις».

“Η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων, είναι υγιής”

Σε ερώτηση σχετική με τα όσα αναφέρονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για την σχέση του με την Φώφη Γεννηματά, ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς απάντησε: «Αλίμονο εάν δεν υπήρχαν υγιείς αντιπαραθέσεις. Μεταξύ μας έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις, έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια θέματα, για αυτό ακριβώς κατεβαίνουμε ξεχωριστά ο καθένας για την διεκδίκηση της αρχηγίας του Κέντρου. Έχουμε διαφορετικές απόψεις με την κ. Γεννηματά, όπως και με τους άλλους υποψήφιους, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να συνεννοούμαστε στα μεγάλα, να δώσουμε τα χέρια για αυτή την μάχη της 12ης Νοέμβρη, και τελικά, να συνυπάρξουμε σε ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα. Κανείς από μας, από εκείνους που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, δεν θα είναι απών την επόμενη ημέρα».

Ο Σταύρος Θεωδωράκης, όταν ρωτήθηκε για τις συναντήσεις με μικροεπιχειρηματίες και παραγωγούς, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι μεγάλες επενδύσεις προφανώς είναι απαραίτητες, αλλά για να σηκωθεί η χώρα χρειάζεται ο παραγωγός, ο δημιουργός. «Εάν αυτοί δεν συνασπιστούν, δεν βοηθηθούν, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά για την ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις