Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θυμίζει Πολιτική Ανοιξη! – Και ο βουλευτής Γ. Κοντογιάννης εκτός ΝΔ – Νέα αποστασία καταγγέλει η Ρηγίλλης!

– Καταπέλτης κατά Σαμαρά ο Γ. Κοντογιάννης
– Με επιστολή του δήλωσε ανεξάρτητος στον Πρόεδρο της Βουλής
– Σαμαράς: “Ο Γ. Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλους”
– Προηγήθηκε χθες η διαγραφή του βουλευτή Αυγενάκη

Καζάνι που βράζει η ΝΔ και θυμίζει εποχές του καλοκαιριού του 1993 που εμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό η Πολιτική Ανοιξη. Μόνο που τότε αρχηγός του νέου κόμματος ήταν ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και αρχηγός της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης, πατέρας της αρχηγού του νεου κόμματος για το οποίο βάζουν ρότα οι αυτομολούντες βουλευτές.

«Με τη σημερινή ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ», αναφέρει στη σύντομη επιστολή του προς το Φίλιππο Πετσάλνικο.

«Αυτό που αρνήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να δώσει στον Κώστα Καραμανλή την άνοιξη του 2009, δηλαδή να συμφωνήσουν στα αυτονόητα -αυτή τη στοιχειώδη συναίνεση οφείλουμε να δώσουμε στη σημερινή κυβέρνηση γιατί είναι εθνική ανάγκη», τόνισε λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής.

Κάλεσε επίσης την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει αυτή εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση, αφήνοντας τους «εσωκομματικούς λεονταρισμούς».

«Διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογιάννης, «η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει να ταυτίζομαι με τακτικές της αυτοαποκαλούμενης νέας Νέας Δημοκρατίας».

Επιπλέον, κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι εν μέσω κρίσης θα έπρεπε να σταματήσει το διαχωρισμό των εργαζομένων σε πράσινα και γαλάζια στρατόπεδα.

Τόνισε ακόμη ότι αυτή τη λογική ακολουθεί και ο Αντώνης Σαμαράς οδηγώντας, σε κρίσιμες ώρες, την παράταξη σε «διχασμό και φραξιονισμό, έχοντας εισέλθει στη λογική των στρατοπέδων για προσωπικά όμως οφέλη και όχι για το συμφέρον της Ελλάδας».

Ο κ. Κοντογιάννης συμπλήρωσε ότι «όλοι είναι στρατιώτες για τη σωτηρία της πατρίδος και σε αυτή τη μάχη η πατρίδα μπαίνει πάνω από προσωπικά συμφέροντα και όλοι είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό και την ιστορία».

  Είναι ο δεύτερος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βγαίνει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είχε προηγηθεί η χθεσινή απόφαση Σαμαρά να θέσει εκτός ΝΔ τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Αυγενάκης τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας μετά τις δηλώσεις που έκανε σε ΜΜΕ και με τις οποίες εκτιμούσε οτι το κόμμα της κας Μπακογιάννη θα μπει στην επόμενη βουλή και οτι ως κόμμα έχει μέλλον στο πολιτικό σκηνικό.

Πρόκειται για νέα αποστασία

Άμεση και σφοδρή ήταν η επίθεση της ΝΔ, στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γιώργο Κοντογιάννη, και στα όσα είπε σήμερα στη Βουλή.

Κύκλοι της Ρηγίλλης ανέφεραν πως η απόφαση του κ. Κοντογιάννη δεν τους προκάλεσε καμία έκπληξη, καθώς την ανέμεναν.
«Βέβαια ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Η Ρηγίλλης,  ζητά τόσο από τον κ. Αυγενάκη όσο και από τον κ. Κοντογιάννη να παραιτηθούν και από το βουλευτικό τους αξίωμα, καθώς, όπως υποστηρίζει, εξελέγησαν με τη σημαία της ΝΔ. Σε ερώτηση για το αν η πράξη των δύο βουλευτών συνιστά «αποστασία», κύκλοι της Ρηγίλλης τόνιζαν πως «από τη στιγμή που στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τον Γιώργο Παπανδρέου, ναι είναι δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός «νέα αποστασία».»
Στη Νέα Δημοκρατία εκφράζουν τη βεβαιότητα πως οι τελευταίες κινήσεις των βουλευτών έχουν ως στόχο να πλήξουν την ανοδική πορεία του κόμματος και να στηρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Επισημαίνουν μάλιστα πως, «από τα όσα είπε ο κ. Κοντογιάννης προκύπτει ότι στόχος όλων των ενεργειών και των πρωτοβουλιών που εκδηλώνονται από την περασμένη Κυριακή, είναι να πληγεί η ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζουν μάλιστα τη βεβαιότητα πως τόσο ο κ. Αυγενάκης όσο και ο κ. Κοντογιάννης θα ενταχθούν σύντομα στη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη.

“Οταν έχεις στο DNA σου την αποστασία, φεύγεις και πας σε άλλο κόμμα”, είπε και ο Γιάννης Μανώλης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε