Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τι αλλάζει στον σωφρονιστικό κώδικα και στα σωφρονιστικά ιδρύματα;

Τι αλλάζει στον σωφρονιστικό κώδικα και στα σωφρονιστικά ιδρύματα;

Την κατάθεση τριών νομοσχεδίων στη Βουλή, στο αμέσως επόμενο διάστημα, προανήγγειλε ο υπ. Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση σχετικά με τα προβλήματα στο σωφρονιστικό σύστημα.

Τα νομοσχέδια, που θα κατατεθούν, αφού προηγηθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις, αφορούν το πλαίσιο ενός νέου σωφρονιστικού κώδικα, την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα ναρκωτικά και την ελαστικοποίηση των όρων αποφυλάκισης για συγκεκριμένα όμως μικροαδικήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης, ήδη, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα αποσυμφόρησης των φυλακών, που δίνει την δυνατότητα σε περισσότερους φυλακισμένους να εκτείουν την ποινή τους στις αγροτικές φυλακές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε ακόμα λόγο για τραγική κατάσταση κρατουμένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας τονίζοντας ότι το κράτος δαπανά περίπου 135 εκ ευρώ το χρόνο για τους 12.300 φυλακισμένους, δηλαδή περίπου 30 ευρώ την ημέρα για κάθε κρατούμενο, ποσό που είναι το χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρατούμενοι εκλιπαρούν τον Ρουπακιώτη: “Βοηθήστε μας! Είστε η τελευταία μας ελπίδα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε