Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τι είδα σε αυτές τις 100 ημέρες

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

‘Αρθρο του Κώστα Μαρκόπουλου βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ

  Είναι δύσκολο να βαθμολογήσει ένας πολιτικός, μια κυβέρνηση 100 ημερών. Αυτή η κυβέρνηση, δηλ το ΠΑΣΟΚ, έβαλε ψηλά στην ατζέντα της συνεννόησης με την κοινωνία, τη διαφάνεια, τη διαβούλευση και το σχέδιο εξόδου από την κρίση.
    
Η διαφάνεια, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος, θυσιάστηκε αμέσως στη διαδικασία επιλογής Γενικών Γραμματέων. Χιλιάδες άνθρωποι κατέθεσαν βιογραφικό, με την ελπίδα ότι μπορεί να επιλεγούν ως ικανότεροι. Τελικώς επελέγησαν μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Και μάλιστα, ο ένας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    
Η διαβούλευση, πραγματοποιείται μόνο για τα θεσμικά, τα θεωρητικά και τα ανούσια. Για τα ουσιαστικά όμως, όσα καθορίζουν την ποιότητα ζωής ή το πορτοφόλι των πολιτών, διαβούλευση δεν προβλέπεται….. Ούτε για τους φόρους, ούτε για τη μείωση των μισθών, ούτε καν για τα αντικειμενικά κριτήρια συνένωσης των δήμων της χώρας.
 
Το σοβαρότερο όμως μειονέκτημα αυτής της κυβέρνησης, είναι η απόλυτη απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου για την οικονομία. Από το προεκλογικό «τα λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου, φθάσαμε στο «δεν υπάρχει σάλιο» του Α. Λοβέρδου.

Το πάγωμα μισθών για το οποίο κατηγορήθηκε η Ν.Δ., έγινε μείωση μισθών.

Το σωστό μέτρο των αποδείξεων που εισάγεται, έγινε όχημα για τη διατήρηση του αφορολόγητου, που θα μειωθεί στο 50%. Δηλαδή, ο συνταξιούχος των 700 ευρώ και ο μισθωτός των 1000 ευρώ, πρέπει να «ψάχνει» αποδείξεις κατανάλωσης 500 ευρώ ανά μήνα, για να διατηρήσει το κεκτημένο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Καμιά άλλη συζήτηση για τη μεγάλη φοροδιαφυγή, που είναι η πραγματική μάστιγα της Ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να επιρρίψει ευθύνες στη Ν.Δ. , με τη θέλησή της αύξησε το έλλειμμα από το 8,7% στο 12,7%.

 Το έκανε με δύο τρόπους, πρώτον ακυρώνοντας έσοδα αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης (ΕΤΑΚ, ημιυπαίθριοι χώροι), δεύτερον μεταθέτοντας στο 2009 πληρωμές που θα γίνουν το 2010 (χρέη των νοσοκομείων).

Έτσι προκάλεσε την οργή των Βρυξελών και τώρα επιτίθεται εναντίον της μεσαίας τάξης, για την ανεύρεση πόρων.
 Όμως με αυτό τον τρόπο, η κατανάλωση μειώνεται, ο τζίρος του εμπορίου πέφτει, και τα μελλοντικά έσοδα υποθηκεύονται. Αυτά, μαζί με το «χτύπημα» στην οικοδομή, συνθέτουν κλίμα μιζέριας, ανασφάλειας και ανεργίας.

   Είναι δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ αλλάζει τον τρόπο ζωής των Ελλήνων με βίαιο τρόπο και μάλιστα υποχωρώντας και κάνοντας το 4ετές πρόγραμμα σταθεροποίησης, 3ετές. Η Ν.Δ. έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για την πορεία του τόπου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε