Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Τι είπαν Βενιζέλος-τρόικα στην Ιπποκράτους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη να καθοριστεί τώρα το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του οικονομικού προγράμματος, το συνολικό πακέτο για το 2013-2014, και όχι «βήμα-βήμα».

Αυτό είπε στους επικεφαλής της τρόικας με τους οποίους συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο γραφείο του στην Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε την ανάγκη να συμφωνηθεί το γενικό πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ένα νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, προκειμένου τα επιμέρους βήματα που πρέπει να γίνουν να παραπέμπουν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι τομεάρχες Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ο κ. Βενιζέλος, έθεσε και το ζήτημα της αναθεώρησης της σύμβασης και κυρίως την τριετή παράταση για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Υπογράμμισε επίσης, αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, την ανάγκη να κινηθεί όλη η συζήτηση στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που προβλέπουν ρητά τη φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή και ένα νέο πιο δυναμικό ρόλο για την ΕΚΤ και το EFSF/ESM.

Ανάμεσα στις δυο πλευρές έγινε αναλυτική συζήτηση για την επιτάχυνση των ρυθμών στις διαθρωτικές αλλαγές και στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και στην ανάγκη να υποστηριχθεί η Ελλάδα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. στη συγκρότηση του απολύτως αναγκαίου αναπτυξιακού αλλά και του κοινωνικού πακέτου.

Ο κ. Βενιζέλος και οι επικεφαλής της τρόικας συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά σε 15 μέρες, όταν το κλιμάκιο των ελεγκτών θα επιστρέψει στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία – Τι θα ισχύσει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Στον αέρα τα 31,5 δισ. της δόσης του Αυγούστου

Τι έκανε τον Ευ. Βενιζέλο να χαμογελά μετά τη συνδιάσκεψη;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε