Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι είπε η Μέρκελ στον Κάρολο Παπούλια στην τηλεφωνική επικοινωνία τους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Λίγο πριν τις 11 επικοινώνησε με τον Κάρολο Παπούλια η Γερμανίδα καγκελάριος
– Ενημερώθηκε ήδη από τον Πρόεδρο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός
– Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου
– Για πρώτη φορά επίτροπος παραδέχεται ότι ετοιμάζεται σχέδιο της Ελλάδας από το ευρώ
– Είχε προηγηθεί μερικές ώρες νωρίτερα η ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι δε μιλάει με την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρόεδρο είχε το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν από τις 11:00, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Το τι συζητήθηκε ανάμεσα στον Κάρολο Παπούλια και την καγκελάριο της Γερμανίας δεν έγινε γνωστό από την προεδρία. Το μόνο που γνωστοποιήθηκε ήταν πως ο Πρόεδρος ενημέρωσε σχετικά τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και αναμένεται ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Μέχρι το μεσημέρι, Προεδρία και Μαξίμου δεν είχαν αποφασίσει ποιος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Και ενώ από την Αθήνα δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας, έγινε από το Βερολίνο! Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας είπε στους δημοσιογράφους ότι η Άνγκελα Μέρκελ εξήγησε στον Έλληνα πρόεδρο τις θέσεις της Γερμανίας και εξέφρασε την ευχή όλων των Γερμανών να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. “Η πλήρης συνομιλία είναι απόρρητη” πρόσθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος και αρνήθηκε να μπει σε άλλες λεπτομέρειες.
Από το Βερολίνο έγινε επίσης γνωστό ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό, Πέτρο Μολυβιάτη για να τον συγχαρεί. Του απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση να επισκεφρεί τη Γερμανία, με τους δυο άνδρες να συμφωνούν ότι θα τα πουν από κοντά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στο Σικάγο.

Το ξαφνικό τηλεφώνημα της Άγκελα Μερκελ στον Έλληνα Πρόεδρο έρχεται την ώρα που αυξάνονται οι πιέσεις προς την Ελλάδα με δηλώσεις του τύπου “επεξεργαζόμαστε σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ”, που οι περισσότεροι μας έχουν ξεγράψει και στείλει ήδη στη δραχμή, κι ας υπάρχουν φωνές σαν αυτή του Γάλλου πρωθυπουργού που παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη άργησε να βοηθήσει την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίτροπος ΕΕ: Ετοιμάζουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Σόιμπλε: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αλλά…

Καθυστερήσαμε υπερβολικά να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής G8

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε