Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον “υπουργό που προστάτευσε συγγενείς του”

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον “υπουργό που προστάτευσε συγγενείς του”

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως Έλληνας υπουργός αλλοίωσε τη λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες για να “καλύψει” συγγενείς του. Διαβάστε τι γράφει ο διεθνής Τύπος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη λίστα Λαγκάρντ.

«Η λίστα των φοροφυγάδων τροποποιήθηκε για να κρυφτούν ονόματα» γράφει το Reuters. «Η λίστα άλλαξε από ελληνικά χέρια» δήλωσε στο πρακτορείο δικαστική πηγή που διατηρεί την ανωνυμία της. Στο κείμενο σημειώνεται ότι η κυβέρνηση στηρίζει την έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνστατίνου μετά το νέο πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων πως «έχουν σβηστεί ονόματα συγγενών του από τη λίστα με τους πιθανούς φοροφυγάδες, την οποία χειρίστηκε όσο ήταν υπουργός».

«Έλληνας πρώην υπουργός αποπέμπεται για προστασία συγγενών του» είναι ο τίτλος του BBC, που αναφέρεται στη διαγραφή του πρώην υπουργού από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως γράφει ο συντάκτης, δεν έκανε τίποτα όταν ήταν κυβέρνηση και αργότερα ισχυρίστηκε ότι έχασε τη λίστα.

«Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών εν μέσω σκανδάλου» είναι ο τίτλος του Associated Press. «Ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο επίκεντρο ενός κλιμακούμενου πολιτικού σκανδάλου αφού τρεις από τους συγγενείς του φέρονται να λείπουν από τη λίστα των Ελλήνων με καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες που οι αρχές χρησιμοποιούν προκειμένου να ερευνήσουν πιθανή φοροδιαφυγή» γράφει. Προστίθεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε την οποιαδήποτε εμπλοκή του αλλά και ότι καρατομήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

«Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε να εμπλέκεται στην παραποίηση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, όπου σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είχαν αφαιρεθεί τρεις λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων», γράφουν οι New York Times.

«Νέο σκάνδαλο στην Αθήνα! Διέγραψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συγγενείς του από τη φορο-λίστα;”, είναι ο τίτλος της γερμανικής Bild.

«Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών αρνείται την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ» γράφει το Bloomberg που θυμίζει και την σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για την δημοσιοποίηση της πρώτης λίστας.

«Στο διαπεραστικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, όπου οι εκκλήσεις για δικαιοσύνη δυναμώνουν μεταξύ του πληθυσμού που κατηγορεί σχεδόν αποκλειστικά για το οικονομικό χάος της χώρας τα λάθη των πολιτικών, οι κατήγοροι είναι επίσης προσεκτικοί απέναντι σε ένα κυνήγι μαγισσών, στο οποίο ο Παπακωνσταντίνου που έχει αρνηθεί αυστηρά οποιαδήποτε αναφορά ότι αλλοίωσε τη λίστα, θα είναι ένα εύκολο θύμα» γράφει ο Guardian.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Σοφία Παπανδρέου στηρίζει τον Γ. Παπακωνσταντίνου

“Σεισμός” απο την εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στη λίστα Λαγκάρντ

Προανακριτική επιτροπή για τον Παπακωνσταντίνου – Ποιοι είναι οι τρεις που σβήστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ

Τα “κανόνια της Λαγκάρντ”! Tο παρασκήνιο για τον άνθρωπο των εξοπλισμών που “χάθηκε” από τη λίστα

Αποκάλυψη: Ο Παπακωνσταντίνου έστειλε δικό του άνθρωπο για να πάρει τη λίστα από τη Γαλλία

Τώρα τα θέλει “όλα στο φως” ο Γ. Παπανδρέου

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε