Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τι κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Μιχελάκης για την υπόθεση Αμυρά

Τι κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Μιχελάκης για την υπόθεση Αμυρά

Στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, που κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση του Ιφικράτη Αμυρά.

Ο κ. Μιχελάκης παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο λιγότερο από μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες προσκόμισε στον κ. Δραγάτση το DVD της επίμαχης διαδικτυακής εκπομπής, όπου ο Αμυράς φέρεται να καλεί τους πολίτες σε αντάρτικο πόλεων, καθώς και πλήρη απομαγνητοφώνηση των λεχθέντων.

Σε δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι κατέθεσε τα στοιχεία που ήδη η ΝΔ έχει δημοσιοποιήσει για την υπόθεση Αμυρά, ενώ ερωτηθείς για τις διαψεύσεις σχετικά με το ότι ο κ. Αμυράς είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μιχελάκης απάντησε: “Αν δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις και στην Αυγή είχε αρχικά συμπεριληφθεί στις επίσημες λίστες”.

Χθες, η εισαγγελέας Ελένη Ράϊκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, για διαδικτυακή εκπομπή η οποία φέρεται να καλούσε σε ένοπλο αγώνα τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα στην επίμαχη εκπομπή ο παρουσιαστής Ιφικράτης Αμυράς, που κατά δήλωσή του ανήκει στην επαναστατική αριστερά και αυτοπροσδιορίζεται ως ανένταχτος, φέρεται να προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα, με ένοπλη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιφ. Αμυράς: Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοπροτάθηκα για υποψήφιος

 

Έρευνα διέταξε η Ράικου για το “κάλεσμα” Αμυρά σε ένοπλο αγώνα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε