Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τι κρύβει η αλλαγή του εκλογικού νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Τι κρύβει η αλλαγή του εκλογικού νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Πολλά σενάρια για εκλογές πυροδότησε η αναφορά του πρωθυπουργού για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Κάποιοι υποστηρίζουν οτι θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για εκλογές και κάποιοι άλλοι οτι θέλει να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής στα πάντα και να κάνει φθηνότερη τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόθεση του είναι να προτείνει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών  απο 300 σε 200. Αυτό όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, γιατί χρειάζεται συνταγματική μεταρρύθμιση. 

Σκοτεινά πρόσωπα 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί ήταν απο κατηφείς έως απογοητευμένοι. Χωρίς να κάνουν σχόλια, άκουσαν τον πρωθυπουργό  και τον υπουργό οικονομικών με εμφανή την απογοήτευση απο τις εξελίξεις. Ιδιαίτερα συζητήθηκε ο έρπης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, προφανώς εξαιτίας της πίεσης και του άγχους. 

Πάντως, όλα τα στελέχη της κυβέρνησης στάθηκαν αλληλέγγυα στα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό οτι καθοριστικό ρόλο στη σύνταξη του νομοσχεδίου που πηγαίνει στη Βουλή, έπαιξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρωθυπουργός ζήτησε προσωπικά απο τον υπουργό άμυνας να επιμεληθεί το κείμενο του νομοσχεδίου και ο κ. Βενιζέλος επι δύο ημέρες ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που το συνέταξε. 

Ωστόσο, η αμηχανία και η ανασφάλεια για το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης είναι υπαρκτή σε πολλά απο τα κορυφαία στελέχη της αλλα, επι του παρόντος, δεν εκδηλώνεται.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε