Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι «μαγειρεύει» η Βουλή για την ψηφοφορία της Πέμπτης; – Θα μιλήσει ο Παπακωνσταντίνου στην Ολομέλεια

Τι «μαγειρεύει» η Βουλή για την ψηφοφορία της Πέμπτης; – Θα μιλήσει ο Παπακωνσταντίνου στην Ολομέλεια

Αναβλήθηκε για αύριο η Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής, η οποία θα αποφασίσει για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας – δηλαδή πόσες κάλπες θα στηθούν – για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Θα στηθούν 4 κάλπες, όσα είναι και τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία ζητείται από η διερεύνηση ποινικών ευθυνών ή θα στηθούν 3 κάλπες όσες και οι προτάσεις των κομμάτων;

Θυμίζουμε πως η πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης αναφέρεται σε παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του ΣΥΡΙΖΑ σε παραπομπή και του Ευάγγελου Βενιζέλου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε παραπομπή και των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών, όπως και των πρώην Πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.

Την πρόταση να στηθούν 4 κάλπες – όσες και τα εγκαλούμενα πρόσωπα – και σε κάθε ένα εκ των 4 ψηφοδελτίων που θα έχουν στα χέρια τους οι 300 βουλευτές να αναγράφονται κατά σειρά τα αδικήματα που εντοπίζουν τα κόμματα, φέρονται να συμφωνούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αντίθετα διατυπώνουν ενστάσεις για τις 3 κάλπες και είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία εκτιμά πως έτσι «υπάρχει ο κίνδυνος να μην παραπεμφθεί ούτε ο Γ. Παπακωνσταντίνου».

Κοντός ψαλμός λοιπόν, ενώ να σημειώσουμε πως στην συζήτηση στην Ολομέλεια την Πέμπτη θα λάβει το λόγο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ομιλία που αναμένεται με ενδιαφέρον μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την… «ομολογία» Διώτη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της Βουλής αν στην αυριανή διάσκεψη των προέδρων υπάρξει αδιέξοδο το θέμα θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία πριν από την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξαφνική αναλαμπή από τον Ιωάννη Διώτη για το στικάκι – Έκανα αντίγραφο από το usb – Κατέστρεψα ένα από τα δυο αλλά δεν ξέρω ποιό!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε