Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι παίρνουν πίσω στη φορολογία – Συνεδρίασε το υπουργικό

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Άλλη μια παλινωδία της Κυβέρνησης, αυτή τη φορά μπορεί να βγει σε καλό των φορολογούμενων.

Το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε για αύξηση του αφορολόγητου στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, ενώ μελετώνται και αλλαγές στην αναδρομική παρακράτηση στους χαμηλόμισθους, αλλά και στις εκπτώσεις τόκων από στεγαστικά δάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αφορολόγητο για τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης θα πάει από τις 30.000 ευρώ στις 60.000 και από κει και πάνω ο φόρος θα είναι κλιμακωτός.
Η έκπτωση δαπάνης από στεγαστικά δάνεια όσων απέκτησαν πρώτη κατοικία μετά το 2002 και περιορίζεται δραματικά στο 20% από 100% που ήταν ως σήμερα, πλέον εξετάζεται να μην ισχύσει για όσους έχουν ήδη πάρει δάνειο αλλά για όσους πάρουν από δω και πέρα.
Η παρακράτηση του φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους με αποδοχές ως 28.000 ευρώ θα ισχύσει τελικά αναδρομικά από 1/1/10 και όχι από τη δημοσίευση του ΦΕΚ:
Μισθωτοί συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με μισθό 900 ως 2.000 ευρώ θα έχουν μείωση φόρου από 4,22 ως 16,89%.
Αυξάνονται οι κρατήσεις φόρων από 5,63 ως και 16,89% για όσους έχουν αποδοχές από 2.000 έως 3.000 ευρώ το μήνα.
Αυξάνεται η παρακράτηση φόρου για τους παραπάνω μισθωτούς και συνταξιούχους (με αποδοχές 2.000 έως 3.000) ακόμη και αν έχουν 2 προστατευόμενα παιδιά από 1,44 ως 12,66%
Μειώνεται η παρακράτηση για μισθωτούς και συνταξιούχους με δύο προστατευόμενα παιδιά από 4,22 ως και 21,11% αν οι αποδοχές τους είναι από 1.100 ως 2.000 ευρώ το μήνα.

Παπανδρέου: Είμαι αποφασισμένος να βρεθεί λύση!

Αποφασισμένος ακόμα κι αν δεν τεθεί το θέμα της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής να το θέσει ο ίδιος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε οτι παρότι το ζήτημα της βοήθειας στην Ελλάδα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, εκείνος θα φροντίσει από σήμερα και έως την Πέμπτη με επαφές με ξένους ηγέτες να τεθεί.

Οσον αφορά το φορολογικό, άφησε παράθυρο για επιπλέον αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Δικαιολόγησε την καθυστέρηση αλλά και τις 3 συνεδριάσεις του υπουργικού λέγοντας οτι πρόκειται για μια τεράστια μεταρρύθμιση με πάρα πολλές πτυχές.

Πρόσθεσε: “Δεν έχουμε την αυταπάτη πως λύσαμε όλα τα προβλήματα του φορολογικού συστήματος με τη μία. Θα χρειαστούν διορθώσεις στην πορεία. Όλο και κάτι θα μας έχει ξεφύγει. Όλο και κάποιο «παραθυράκι» θα υπάρχει ακόμη ή θα δημιουργηθεί που θα πρέπει στην πορεία να κλείσουμε.”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε