Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τι συμβουλεύει τον Γ. Παπανδρέου η οικογένεια του

Η παραμονή ή όχι του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν απασχολεί μόνο τους δελφίνους ή τα κορυφαία στελέχη γενικότερα αλλά και την ίδια την οικογένεια του πρωην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ζήτημα αυτό αποτελεί το αποκλειστικό θέμα συζήτησης στις συχνές οικογενειακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών που πραγματοποιούνται στο Καστρί, τόσο στο πατρικό όσο και στην οικία του ζεύγους Παπανδρέου, αλλά και στις εξόδους της οικογένειας.

Οι απόψεις μάλιστα που εκφράζονται είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, καθώς υπάχουν μέλη της οικογένειας που φέρονται να πιέζου στην κατεύθυνση παραμονής και άλλα μέλη όπως που κλίνουν προς την άποψη της αποχώρησης, καθώς οι αντίπαλοι εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ και ιδίως τα ποκιλώνυμα συμφέροντα θα επιχερήσουν να τον “λιντσάρουν” περαιτέρω πολιτικά.

Ο κ. Παπανδρέου και σε αυτές τις συζητήσεις παραμένει ουσιαστικά αμέτοχος με την έννοια ότι δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του, αν και φέρεται να συζητά όλα τα ενδεχόμενα σταθμίζοντας τα υπερ και τα κατά, και τις επιπτώσεις στη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χωρα, και στη συνοχή-ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας πριν απο λίγα 24ωρα κατά τη ψήφιση του Προύπολογισμού όλοι εκτίμησαν ότι…”μένει” ή ότι “μένει μέχρι να φύγει”, ενώ παράλληλα φέρεται να έχει πει σε κορυφαίο στέλεχος ότι “υπάρχει ζωή με και χωρίς το ΠΑΣΟΚ”!

Πάντως στελέχη που συνομιλούν τακτικά μαζί του λένε ότι ο κ.Παπανδρέου αυτή την περίοδο ενδιαφέρεται και εργάζεται πρωτίστως για την επιτυχία της αποστολής της κυβέρνησης Παπαδήμου και την προώθηση μιας εναλλακτικής πολιτικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και δευτερευόντως για τις εσωκομματικές εξελίξεις, παίζοντας με τα νεύρα των επίδοξων δελφίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Παπανδρέου: Δυο χρόνια, ένας μήνας και τρεις μέρες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε