Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στον Βολφγκανγκ Σόϊμπλε

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στον Βολφγκανγκ Σόϊμπλε

Ο “αριστερός πολίτης της Ευρώπης από την Ελλάδα”, κατά δήλωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον άνθρωπο που για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάποτε κόκκινο πανί, αλλά όχι πια, τον οπαδό της “ρεάλ πολιτίκ” τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

Ο κ. Τσίπρας, θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος με τα δυο πρόσωπα, εκείνος που στο αριστερό ακροατήριο στο Βερολίνο μίλησε για το χρέος της Αριστεράς για ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών και εκείνος που ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας με τον άνθρωπο που επέβαλλε το Μνημόνιο στην Ελλάδα.

Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην Deutche Welle είναι αποκαλυπτικά και δεν θυμίζουν σε τίποτα τον ίδιο Αλέξη Τσίπρα που έλεγε μέχρι πριν από λίγο καιρό ότι όταν γίνει κυβέρνηση, με ένα νόμο θα καταργήσει το Μνημόνιο.

«Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ’ αρχάς. Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή, να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και την γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής».

Μετά τη Γερμανία, ο Αλ Τσίπρας θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα μιλήσει στις 22 Ιανουαρίου στο Brookings Institute στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού Ινστιτούτου. Επιπλέον, έχουν κανονιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και επαφές με αμερικανούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας στο Βερολίνο: Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα

Τώρα μαλώνουν και για τη… Μέρκελ! Καβγάς Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Deutsche Welle

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε