Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τι θα πει ο Σαμαράς στην Κ.Ο. της ΝΔ – Θα έχουμε διαγραφές;

Στη μία το μεσημέρι συνεδριάζει η κοινβουλευτική ομάδα του κόμματος για πρώτη φορά μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας. Αγκάθι για τον κ.Σαμαρά οι δηλώσεις Καμμένου ο οποίος είπε χούντα την κυβέρνηση συνεργασίας.

Απολογισμό των τελευταίων δέκα ημερών που κατέληξαν στη συμμετοχή στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, κάνει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία σήμερα στη 1.00 το μεσημέρι συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, λίγες ώρες πριν από την εμφάνιση του νέου πρωθυπουργού στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα υποστηρίξει, ότι η πολιτική του κόμματος δεν αλλάζει και θα εξηγήσει ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν το τελικό αποτέλεσμα μίας συνολικής στρατηγικής που συνέλαβε όταν ο κ. Παπανδρέου “έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε”.

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου το σαββατοκύριακο, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας είναι κοινοβουλευτική χούντα και δεν θα της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Θα αγνοήσει τις δηλώσεις αυτές ο κ.Σαμαράς ή θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα δείχνουν ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να βγαίνει εκτός γραμμής;

Για όλα όσα μας οδήγησαν στην κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει ότι η στρατηγική του πέτυχε πλήρως για τους εξής λόγους:

-ακυρώθηκε το δημοψήφισμα,

-εξαναγκάστηκε ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, κάτι που δεν ήταν καθόλου βέβαιο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε στην Βουλή.

-επιβλήθηκαν οι εκλογές για τις 19 Φεβρουαρίου

-η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει συγκεκριμένη αποστολή να υπογράψει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να απελευθερωθεί η έκτη δόση του δανείου καθώς επίσης και να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα PSI.

Στις επόμενες εβδομάδες, ο κ. Σαμαράς θα στηρίξει την κυβέρνηση στο έργο της και θα προβάλλει ότι η δική του στρατηγική άνοιξε τον δρόμο για να αρθεί το αδιέξοδο.

Διαβάστε επίσης:

”Χούντα η νέα κυβέρνηση – Δεν την ψηφίζω”

Ξεκινάει εβδομάδα του διαβόλου για την 6η δόση- Ο Παπαδήμος στη Βουλή και στο μικροσκόπιο των ξένων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε