Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Έξαλλος ο Βούτσης με ΣΚΑΪ και STAR για τις προσφυγές στο ΣτΕ!

τηλεοπτικές άδειες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Την Τετάρτη (04.10.2017) κατατέθηκαν νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες
– Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και STAR (Star Channel)
– Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξέφρασε την οργή του για αυτή την εξέλιξη
– “Το να σιωπούμε, είναι έλλειψη ευθύνης από την πλευρά μας”

Την οργή του για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και STAR, που προσέφυγαν στο ΣτΕ για το νέο διαγωνισμό για τις πανελλήνιες τηλεοπτικές άδειες, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε δύο φορές «είμαι έξαλλος…».

Την παρέμβασή αυτή, θέλησε να κάνει ο Νίκος Βούτσης σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών σταθμών, ζητώντας και από τις ηγεσίες των κομμάτων να τοποθετούν. Παραδέχθηκε πάντως ότι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και των νομικών προσώπων είναι να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, αλλά ελεύθερη είναι και η δημοσία κριτική.

“Είμαι έξαλλος…”

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά για τις τηλεοπτικές άδειες: «Θέλω να δηλώσω την κατάπληξή μου και την αρνητική ψυχολογία που μου δημιουργεί η ενέργεια τηλεοπτικών σταθμών να υποβάλουν -προκαταβολικά μάλιστα- ενστάσεις για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας εκ μέρους του ΕΣΡ. Ζήσαμε αυτή την κατάσταση της ανομίας επί δεκαετίες. Έχουν υπάρξει αποφάσεις του ΣτΕ εδώ και χρόνια, που καθιστούν εντελώς παράνομο το καθεστώς που υπάρχει, ακόμα και των διαδοχικών παρατάσεων. Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει δώσει, εδώ και δύο χρόνια, καμία παράταση λειτουργίας και εκπομπής και τα κανάλια παίζουν εν ου παικτοίς…».

Και πρόσθεσε: «Είμαι έξαλλος ειλικρινά. Αυτά (σ.σ. οι προσφυγές) είναι πράγματα που απάδουν της Δημοκρατίας και της Θεσμικής λειτουργίας του τόπου».

Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε πως το ΕΣΡ, που εκλέχθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, «έχει πάρει στα χέρια αυτή την κατάσταση και έχει προχωρήσει τον διαγωνισμό. Έχει πει σε συνεννόηση και με τις άλλες Αρχές και για τον αριθμό των αδειών και το τίμημα εκκίνησης».

Και συμπλήρωσε: “Σήμερα η ΕΕΤΤ μου έδωσε την έκθεσή της και με ενημέρωσε για τις συζητήσεις που έχει με το ΕΣΡ. Ακόμα και για το μελλοντικό φάσμα της επόμενης τριετίας και πεντετίας…».

“Υπάρχουν όρια”

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις προσφυγές των δύο καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες πρόσθεσε πως: «Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε. Και δεν ξέρω ποιοι παίζουν πια με αυτή την υπόθεση».

Ο κ. Βούτσης, σημείωσε πάντως, πως «είναι βεβαίως δικαίωμα κάθε πολίτη και καναλάρχη να προσφεύγει στο ΣτΕ και στην Δικαιοσύνη. Αλλά εγώ θίγω το modus vivendi της Δημοκρατικής και Θεσμικής εξέλιξης …».

«Το δηλώνω απερίφραστα, μπορεί κάθε πολίτης και επιχειρηματίας να πάει στο ΣτΕ και έχουν δικαίωμα. Αλλά και η Βουλή και το πολιτικό σύστημα, έχουν τα δικά τους διακυβεύματα, τις ιδέες τους και τις αντοχές τους. Τα δικά τους όρια. Αυτή η ενέργεια δεν είναι δυνατόν να είναι ανεκτή, ούτε να μείνει χωρίς δημόσια κριτική. Το να σιωπούμε, είναι έλλειψη ευθύνης από την πλευρά μας».

“Καρφιά” στην αντιπολίτευση

Επιπλέον, έριξε “καρφιά” στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως τέτοιες ενέργειες «δεν μπορούν να αφορούν κανένα κόμμα και να τις πατρονάρει. Η Βουλή δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί αυτή την παράταση. Και πιστεύω και επαναλαμβάνω ότι δεν μπορεί να υπάρξει και ηγεσία οποιουδήποτε κόμματος που να έχει άλλη γνώμη επ’ αυτού…».

Τέλος, ο Νίκος Βούτσης επανέλαβε το πολιτικό επιχείρημα της πλειοψηφίας ότι «κάποιοι περιμένουν να είναι παρένθεση αυτή η Κυβέρνηση, αλλά αυτό έχει καταντήσει γελοίο. Κάποιοι θέλουν να παρατείνουν το τζάμπα. Αυτό όμως έχει κλείσει, με την σύμφωνη γνώμη του συνόλου των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου και της Κυβέρνησης. Τίποτα δεν έχει γίνει μονομερώς…».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις