Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεοπτικές άδειες: Στον αέρα ο διαγωνισμός; Ασφαλιστικά μέτρα από το Star

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Ο χρόνος πιέζει με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη ώστε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες να έχει ολοκληρωθεί πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ενώ όμως εκκρεμεί ακόμα η απόφαση του ΣτΕ από την προσφυγή των τηλεοπτικών αδειών για το διαγωνισμό, το STAR κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον δύο εταιρειών που έχουν πάρει το «πράσινο φως» για να συμμετέχουν στη δημοπρασία. Συγκεκριμένα το STAR κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των εταιρειών DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED του Ιβάν Σαββίδη η οποία είχε αρχικά «κοπεί» και της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ του Χρήστου Καλογρίτσα θεωρώντας ότι δεν πληρούν τους όρους διαγωνισμού.

Να σημειωθεί δε ότι στις ενστάσεις που είχε επιβάλλει το STAR και απορρίφθηκαν από την αρμόδια επιτροπή που τις εξέτασε αναφέρονταν τα σημεία αυτά για τα οποία τώρα καλείται να αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Προς το παρόν βέβαια από την προσφυγή του STAR δεν κινδυνεύει η ματαίωση του διαγωνισμού καθώς το ΣτΕ έχει το κατάλληλο χρονικό περιθώριο έως τις 30 Αυγούστου που είναι η διαδικασία να αποφασίσει.

Βέβαια, σε περίπτωση που το ΣτΕ δεχτεί τα ασφαλιστικά μέτρα τότε θα υπάρξουν νέα δεδομένα και σαφέστατα κινδυνεύει να ματαιωθεί ο διαγωνισμός, ενώ, όπως αναφέραμε προηγουμένως, η επιθυμία (για να μην πούμε… εντολή!) της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, αν και το ΣτΕ απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα του STAR και η διαδικασία συνεχιστεί κανονικά υπάρχει ένα ακόμα εμπόδιο, καθώς δεν έχει αποφανθεί για την προσφυγή που είχαν κάνει τηλεοπτικοί σταθμοί και είχε συζητηθεί εκτάκτως στην Ολομέλεια της 4η Ιουλίου.

Μετά τη δίκη είχε δοθεί χρόνος έως τις 20 Ιουλίου να κατατεθούν εγγράφως τα επιχειρήματα από όλες τις πλευρές και έκτοτε λόγω… διακοπών δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες διασκέψεις για να ληφθεί οριστική απόφαση. Έτσι η καθυστέρηση σε συνδυασμό ότι η διαδικασία της αδειοδότησης προχωρά, μάλλον ευνοεί τους… κακοπροαίρετους που ισχυρίζονται για ισχυρούς «δεσμούς» μεταξύ κυβέρνησης και ΣτΕ που υποστηρίζουν ότι όλα είναι προαποφασισμένα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε