Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Την επομένη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση. Τότε θα είναι έτοιμο και το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης”

“Την επομένη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση. Τότε θα είναι έτοιμο και το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης”

Την άποψη ότι «την επόμενη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση», εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης.

Ο κ.Ταμβακάκης, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εκτίμησε ότι το τελικό σχέδιο με όλες τις λεπτομέρειές του θα είναι έτοιμο μετά τις εκλογές.

Αναφερόμενος στην Εθνική Τράπεζα ο κ.Ταμβακάκης επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες η Εθνική πέτυχε να συγκεντρώσει περίπου 3,5 δισ. ευρώ πρόσθετων εποπτικών κεφαλαίων.

Ερωτηθείς για τις επόμενες κινήσεις της Εθνικής Τράπεζας ο κ.Ταμβακάκης είπε ότι στους επόμενους μήνες η ΕΤΕ θα συνεχίσει την προσπάθειά της να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά την πώληση μειοψηφικού πακέτου της θυγατρικής τράπεζας της Εθνικής στην Τουρκία, της Finansbank. Αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, δεν θέλουμε να χάσουμε σε αξία και να ζημιώσουμε τον μέτοχό μας, τόνισε ο κ.Ταμβακάκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μειοψηφικό πακέτο, όπως έχει ανακοινωθεί.

Στο επόμενο τετράμηνο θα είναι έτοιμη και η νέα θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, η NBG International, υπό την ομπρέλα της οποίας θα περάσουν οι θυγατρικές του ομίλου της Εθνικής στην ΝΑ Ευρώπη (πλην της Τουρκίας) είπε ο κ.Ταμβακακης, επισημαίνοντας ότι και στην περίπτωση αυτή διερευνάται η δυνατότητα πώλησης μειοψηφικού πακέτου τής υπό ίδρυση νέας θυγατρικής.

Ο κ.Ταμβακάκης ανέφερε επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα οδεύει προς την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης με διεθνή διαγωνισμό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε