Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Την Παρασκευή στην Προανακριτική η πραγματογνωμοσύνη στο αλλοιωμένο USB

Την Παρασκευή στην Προανακριτική η πραγματογνωμοσύνη στο αλλοιωμένο USB

Στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ κατέθεσε νωρίτερα ο πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στο Παρίσι κ. Ηλίας Κλής και στη συνέχεια η διευθύντρια στο Γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κ. Χρύσα Χατζή.

«Παρέμεινα πρέσβης στο Παρίσι μέχρι το 2002. Το 2004 ήταν η τελευταία φορά που επισκέφθηκα τη Γαλλική πρωτεύουσα», φέρεται να κατέθεσε ο πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στη Γαλλία Ηλίας Κλης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στη διαβίβαση της λίστας Λαγκάρντ στην Αθήνα.

Ο κ. Κλης φέρεται επίσης να απάντησε, σε σχετική ερώτηση, ότι δεν βλέπει τίποτε παράδοξο στους χειρισμούς του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνου Χαλαστάνη για να φτάσει το CD με τα αρχεία των Ελλήνων καταθετών στην Αθήνα.

Ο κ. Κλης κλήθηκε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής μετά από δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης σύμφωνα με τις οποίες ήταν ο πρώτος παραλήπτης της επίμαχης λίστας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην προανακριτική επιτροπή δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για την ιδιότητά του ως συμβούλου του ΣΕΒ αλλά και ως ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας με τη Ρωσία. Επίσης δέχθηκε και ερωτήματα για τη συγγενική σχέση που τον συνδέει με τον κ. Σαμαρά, την οποία επιβεβαίωσε λέγοντας ότι είναι δεύτερα ξαδέλφια. Επίσης προέκυψε και μακρινή εξ αγχιστείας συγγένεια με το μέλος της προανακριτικής επιτροπής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Μέλη της Επιτροπής επικαλούνται απάντηση που είχε δώσει ο Ηλίας Πλασκοβίτης όταν, καταθέτοντας, φέρεται να δήλωσε ότι είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρεσβευτή ενόψει της έλευσης της λίστας Λαγκάρντ στην Αθήνα. Ταυτόχρονα όμως, επισημαίνουν ότι «μια τέτοια συνομιλία δεν την επιβεβαίωσε ο κ. Χαλαστάνης» και συνεπώς «είναι ζητούμενο ποιο πρόσωπο εννοούσε ο κ. Πλασκοβίτης αν όχι τον κ. Χαλαστάνη».

Αυτή την ώρα στην Προανακριτική καταθέτει η διευθύντρια στο Γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κ. Χατζή δήλωσε ότι μόλις παρέλαβε στα χέρια της το cd από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι κ. Χαλαστάνη το έδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου και έκτοτε αγνοεί που βρίσκεται. Η κ. Χατζή φέρεται να δήλωσε πως ο υπουργός Οικονομικών δεν το έδωσε ποτέ σε αυτή για φύλαξη και δεδομένου πως ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει πως το είχε παραδώσει γι’ αυτό το σκοπό σε στενούς του συνεργάτες, η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει και τα 28 άτομα που δούλευαν στο γραφείο του πρώην υπουργού για κατάθεση.

Στο μεταξύ αύριο, όπως δήλωσε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, η Επιτροπή αναμένει από τους οικονομικούς εισαγγελείς την πραγματογνωμοσύνη που διεξήγαγαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στο αλλοιωμένο usb.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώτος τραυματίας στην Προανακριτική είναι γεγονός!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε