Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Το… “αντάρτικο” κατά της τρόϊκας θα φέρει εκλογές; – Mε ποιόν υπουργό οργίστηκε ο Γ.Παπανδρέου

Φυσικά και το ενδεχόμενο εκλογών διαψεύδεται κατηγορηματικά ως είθισται από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, από την ίδια την κυβέρνηση εκπορεύεται το σενάριο μέσα από την παρέµβαση της τρόικας και την προσπάθεια υποκατάστασης της κυβέρνησης ο Γιώργος Παπανδρέου να βρει πάτημα και επιχείρημα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ίσως και τον Μάρτιο.

Αυτό όμως θα εξαρτηθεί:

α) από την έκβαση της διαπραγµάτευσης για την παροχή στην Ελλάδα της επιµήκυνσης στην αποπληρωµή του δανείου των 110 δισ. ευρώ,

β) την θεσµοθέτηση του µόνιµου ευρωπαϊκού µηχανισµού στήριξης, ο οποίος θα σηµάνει το τέλος της αβεβαιότητας για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Αν όλα αυτά “δεθούν” πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 24 Μαρτίου, η οποία αναµένεται να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου θα είχε στα χέρια του το ισχυρό χαρτί που χρειάζεται για να ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φήμες οτι πλέον ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε με οργή την καθυστέρηση του υπουργού Οικονομικών να τον ενημερώσει για τις διαθέσεις και τις απαιτήσεις της τρόϊκας.

Η «πληροφορία» αυτή διαψεύστηκε κατηγορηµατικά, µε την προσθήκη ότι ο πρωθυπουργός είχε ήδη ενηµερωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου από το πρωί της Τετάρτης, καθώς ο υπουργός Οικονοµικών είχε λάβει ήδη µια πρόγευση των απαιτήσεων της τρόικας για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

‘Ολο το παρασκήνιο της διαμάχης κυβέρνησης – τρόικας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε