weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Το Facebook “έφαγε» Γραμματέα Υπουργείου

Ο Ανδρέας Κουτούπης που έμεινε γραμματές για 24 ώρες

την πρόσληψή του σε θέση ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ του Ανδρέα Κουτούπη.
Η “ηλεκτρονική διακυβέρνηση” το έκανε το … θαύμα της. Ο κ. Κουτούπης συμμετείχε στην ανοιχτή διαδικασία επιλογής στελεχών στο internet, το βιογραφικό του εντυπωσίασε και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, αφού τον κάλεσε δύο φορές για συνέντευξη, ανακοίνωσε την τοποθέτησή του.
Το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται άνοιξε μόνο τη σελίδα με το βιογραφικό του
κ. Κουτούπη, δεν έκαναν search στο facebook. Εκεί μπήκαν άλλοι που φρόντισαν πρώτα απ’ όλα να ενημερώσουν ότι ο νέος ειδικός γραμματέας ανήκε στο “φιλελεύθερο” στρατόπεδο και κυρίως ότι μέσα από την προσωπική του σελίδα “έβριζε το ΠΑΣΟΚ”.
Τα τηλέφωνα “έσπασαν”, όπως λέγεται, στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να ενημερώσουν για τα σχόλια του κ. Κουτούπη την ημέρα των εκλογών στη σελίδα του στο facebook. Ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης έμαθε ότι ο νέος ειδικός γραμματέας έγραφε:
“ΠΑΣΟΚΟΙ ξεκινάει περίοδος μεγάλης κονόμας… με το ΠΑΣΟΚ όλα θα γίνονται με διαφάνεια… θα κονομίσουμε… γουστάρω πολύ”
Στοιχεία αρκετά να χαρακτηριστούν “χυδαίες ύβρεις κατά της Κυβέρνησης” και “στοχεύσεις που έχουν απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ” σύμφωνα με την ανακοίνωση απομάκρυνσής του από τη θέση που μόλις είχε καταλάβει.
Κάπως έτσι ο κ. Κουτούπης όπως “ηλεκτρονικά” κέρδισε τη θέση… ηλεκτρονικά την έχασε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κυβέρνησης:

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στελεχώσει τις θέσεις ευθύνης στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες των Υπουργείων μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, απευθυνόμενη στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, που επιθυμούν να συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της. Χωρίς αποκλεισμούς, με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια.

Ο κ. Ανδρέας Κουτούπης, συμμετείχε με δική του πρωτοβουλία στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών με την κατάθεση του βιογραφικού του σημειώματος.

Το βιογραφικό του κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο και για το λόγο αυτό ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς- τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας επελέγη για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ. 

Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της κυβέρνησης, ο κ. Κουτούπης έχει έως και το πρόσφατο παρελθόν εκφραστεί συνεχώς και επωνύμως μέσω του διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την Κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης.

Οι προσωπικές του στοχεύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, βρίσκονται σε πλήρη απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Η στάση αυτή αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση αλλά είναι επίσης, έκθετος και υπόλογος. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση.

Ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι, τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα Κυβέρνηση, για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του Ελληνικού λαού. 

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών για τις θέσεις κρατικής ευθύνης, χωρίς καμία έκπτωση στα στοιχεία της αξιοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για δημόσιους λειτουργούς.

#TAGS MM