Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το γένος στις σχολές “βόμβα” στα θεμέλια της τριτοκομματικής κυβέρνησης

Το γένος στις σχολές “βόμβα” στα θεμέλια της τριτοκομματικής κυβέρνησης

Το θέμα μπορεί να μη είναι μείζον, αλλά μπορεί να προκαλέσει το πρώτο σοβαρό ρήγμα στους κόλπους της κυβέρνησης συνεργασίας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την συνοχή της.

Αφορμή είναι η τροπολογία που υπογράφουν 85 βουλευτές της ΝΔ και η οποία ψηφίζεται την Πέμπτη από την Βουλή για την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσων είναι Έλληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια.

Το γεγονός αυτό έχει πυροδοτήσει την σφοδρή αντίδραση όχι μόνο της αριστερής αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αλλά και των δύο κυβερνητικών εταίρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που έχουν δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την συγκεκριμένη τροπολογία.

Εξαιτίας αυτού η μόνη περίπτωση να ψηφιστεί αυτή η τροπολογία είναι με τις ψήφους της ΝΔ (125), των Ανεξάρτητων Ελλήνων(18) και της Χρυσής Αυγής (18), καθώς συγκεντρώνουν 163 ψήφους.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ανέτρεπε όμως άρδην τους κοινοβουλευτικούς πολιτικούς συσχετισμούς αλλά και τις ευαίσθητες ισορροπίες εντός της κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς για πρώτη φορά μια τροπολογία θα δημιουργούσε μια ευδιάκριτη “διαχωρισιτκή γραμμή” μεταξύ Δεξιάς-Κέντροδεξιάς και Κέντροαριστεράς-Αριστεράς.

Ζητούμενο βέβαια παραμένει μέχρι την τελευταία στιγμή πια θα είναι η τελική απόφαση της κυβέρνησης για το αν δηλαδή θα επιμείνει στη ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας ρισκάροντας το μέλλον της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε απολύσεις στο Δημόσιο και άφησε αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε