Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Το Μαξίμου βλέπει 154 ναι για τα μέτρα – Έτοιμος για διαγραφές ο Βενιζέλος

Το Μαξίμου βλέπει 154 ναι για τα μέτρα – Έτοιμος για διαγραφές ο Βενιζέλος

– Η ψηφοφορία αναμένεται να αρχίσει γύρω στα μεσάνυχτα
– Απίστευτες κοινοβουλευτικές συγκρούσεις με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
– Μετά από ένα τρίωρο μπάχαλο απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις για αντισυνταγματικότητα με 170 ψήφους
– ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συνεχίζεται η θυελλώδης συνεδρίαση στη Βουλή για το νέο μνημόνιο που επιφέρει σοβαρότατες αλλαγές και οδυνηρά μέτρα για όλους τους έλληνες πολίτες. Μετά από ένα τρίωρο στην κυριολεξία μπάχαλο με σκόπιμες καθυστερήσεις, τελικά απορρίφθηκε με 170 ψήφους οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για αντισυνταγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Η συζήτηση στη Βουλή θα κορυφωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί μετά τα μεσάνυχτα.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σχεδόν βέβαιοι πως τα μέτρα θα περάσουν στην αποψινή ψηφοφορία και δεν ανησυχούν εκτός βέβαια εάν υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές κυρίως από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό σημαίνει πως τα μέτρα έχουν σίγουρους 127 θετικούς ψήφους και το θρίλερ μετατοπίζεται στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, όπου εκεί τα πράγματα είναι ακόμα θολά. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και τα μαθηματικά που κάνουν στο Μαξίμου, το χαμηλότερο νούμερο που μπορεί να συγκεντρώσουν τα μέτρα είναι 154 ψήφοι, ενώ το υψηλότερο μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 158 ψήφους, παρά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει παρών. 

Από τους 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη αφαιρεθεί οι κ.κ. Κασσής και Παραστατίδης, ενώ και ο κ. Σκανδαλίδης αναμένεται να αποχωρήσει από την ψηφοφορία οπότε άλλη μία ψήφος μείον.

Για την κα Τζάκρη που υπήρχε μυστήριο τελικά για το τί θα πράξει, η ίδια δήλωσε στη Βουλή ότι θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά πριν το πει είχε φροντίσει να στολίσει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον κ. Στουρνάρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Στις ψήφους του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θεωρούμε ιδιαίτερα αμφίβολες και εκείνες του κ. Γιάννη Κουτσούκου και του Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κατακεραυνώνει τις τακτικές της κυβέρνησης. 

Έτοιμος να εξαντλήσει τα περιθώρια άσκησης της εξουσίας του φέρεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με άλλα λόγια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα όσους καταψηφίσουν ή δηλώσουν παρών. Άγνωστο είναι τι θα κάνει με όσους απέχουν, όπως λέγεται για το Κώστα Σκανδαλίδη.

Πληροφορίες φέρουν τον κ. Βενιζέλο να τον διαγραφεί, ωστόσο κομματικά στελέχη δεν αποκλείουν να υπάρχει συμφωνία στο
παρασκήνιο για το αντίθετο, ενόψει και των εσωκομματικών εξελίξεων που πρέπει να θεωρούνται δεδομένες από Τρίτη, δηλαδή μετά και την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τώρα στο μέτωπο της ΔΗΜΑΡ, εκεί οι βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να ψηφίσουν Παρών, αλλά υπάρχουν πληροφορίες για βουλευτές που δεν θα τηρήσουν την κομματική γραμμή και θα ψηφίσουν είτε ναι είτε όχι.

Μέσα στο κοινοβούλιο πλέον συνεχίζονται οι ομιλίες, ενώ από αυτές ξεχωρίζουν τα διάφορα ευτράπελα και οι άγριες κουβέντες με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξαιρέθηκαν οι ανάπηροι από τις περικοπές – Θα κοπούν οι συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ κατά 20% αντί για 15%

Τρίωρο μπάχαλο στην Βουλή με φωνές και σκόπιμες καθυστερήσεις ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT


Κασιδιάρης σε Γεωργιάδη: Τράβα να πουλήσεις καμία εγκυκλοπαίδεια!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε