Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Το παρασκήνιο της απόφασης για επίταξη – Διαφώνησε αλλά δεν έθεσε βέτο η ΔΗΜΑΡ

Το παρασκήνιο της απόφασης για επίταξη – Διαφώνησε αλλά δεν έθεσε βέτο η ΔΗΜΑΡ

Δεν τίθεται θέμα για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση επίταξης και επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό.

Από τις 09:00 το πρωί κλείστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη για να συζητήσουν πως θα αντιδρούσε η κυβέρνηση στη συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

«Δεν πάει άλλο» ήταν η κοινή αίσθηση όσων βρέθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση, που έληξε με την ανακοίνωση, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, για επίταξη.

Τη λύση της επίταξης πρότεινε ο κ. Χατζηδάκης, όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του. Αλλά για να φτάσουμε στην απόφαση δεν έπρεπε απλά να γίνει δεκτή η εισήγηση από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και να ενημερωθούν οι άλλοι δυο πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν συναινετικός. Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της, διαφώνησε, όμως δεν έθεσε βέτο. Και με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση προχώρησε. Όπως διαμηνύεται από το Μέγαρο Μαξίμου, η απόφαση -παρά τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ- δεν προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση. Είναι λογικό σε μια τρικομματική κυβέρνηση να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, τονίζεται. Και σημειώνεται ότι η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Λίγο μετά την ανακοίνωση Χατζηδάκη, ήρθε η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστέρας, με την οποία πήρε αποστάσεις και χαρακτήρισε την επίταξη «ακραία επιλογή».

Ο δε Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ μίλησε για “κοινωνικά απαρέδεκτη απεργία”.
Από την Ιπποκράτους κάνουν λόγο για την πιο «ήπια απόφαση που μπορούσε να ληφθεί εκ μέρους της». Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι υπάρχουν και σωματεία μέσα στο Μετρό που προσανατολίζονται υπέρ του διαλόγου και θέλουν να δουλέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρήγμα στην κυβέρνηση! ΔΗΜΑΡ: Ακραία επιλογή η επίταξη

Επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισε η κυβέρνηση – Εργαζόμενοι: “Ελάτε να μας πάρετε!”

Τι είναι το μέτρο της επίταξης

Τριγμοί στη συγκυβέρνηση για το βίντεο Διαμαντόπουλου – Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει τη ΝΔ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε