Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Το παρασκήνιο του υπουργικού – Γιατί η Διαμαντοπούλου έκανε έξαλλο τον Παπανδρέου

Το παρασκήνιο του υπουργικού – Γιατί η Διαμαντοπούλου έκανε έξαλλο τον Παπανδρέου

– Κόντρα Βενιζέλου – Ραγκούση για την απογραφή στο Δημόσιο
– “Υπάρχουν 6.000 υπάλληλοι πάνω από 90” είπε ο Βενιζέλος
– “Αν καταπέσει η απογραφή, θα πέσει η κυβέρνηση” απάντησε ο δεύτερος
– Ο Πάγκαλος αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να γίνουν τώρα απολύσεις στο Δημόσιο…

Συναδελφικά μαχαιρώματα, απορίες με… υπονοούμενα, αμφισβητήσεις, απαντήσεις, μηνύματά σε πρώην πρωθυπουργούς.

Κορυφαία στιγμή εκέινη κατά την οποία η υπουργός Παιδείας κατάφερε να εξοργίσει τον πρωθυπουργό.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, επικαλέστηκε το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, επαναφέροντας στο τραπέζι και το σενάριο που θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Αυτό θύμωσε τον κ.Παπανδρέου ο οποίος αντέδρασε και έστειλε μήνυμα και προς την Αναγνωστοπούλου.

Σε έντονο ύφος ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησής του να μην αναπαράγουν στα συγκεκριμένα σενάρια. «Δεν πρέπει να μιλάμε εμείς, ως κυβέρνηση, γι’ αυτά τα σενάρια, γιατί τότε θα προκαλούσαμε πανικό στους πολίτες, οι οποίοι θα έτρεχαν στις τράπεζες να σηκώσουν τα λεφτά τους», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

Μετά η συζήτηση ήρθε στην εφεδρεία…

Μπορεί αρχικά να υπήρχαν ενδοιασμοί, μπορεί να ακούγονταν φωνές διαμαρτυρίας, αλλά την κρίσιμη στιγμή όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έκαναν… αυτό που έπρεπε και έκριναν ότι οι εισηγήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Ρέππα ήταν το… ηπιότερο σενάριο.

Να μη σκεφτούμε άρα ποιο θα ήταν το χειρότερο και πόσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα προέβλεπε.

"Αλήθεια; Πάνω από 90; Να τους βγάλουμε εφεδρεία"

Ακόμη κι αν ψήφισαν υπέρ των πρώτων απολύσεων στο Δημόσιο, οι υπουργοί υπήρξαν στιγμές που ζούσαν σε έναν άλλο κόσμο, δικό τους. Για παράδειγμα «προβληματίστηκαν» και για κάτι: πως θα χειριστεί η κυβέρνηση επικοινωνιακά και πολιτικά τη «βόμβα» της εργασιακής εφεδρείας.

Με ύφος Μαίρης Αρώνη (ως ανεπανάληπτη Πάστα Φλόρα στην ταινία Μια τρελή οικογένεια), ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναρωτήθηκε γιατί πρέπει τώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις!

"Δεν είναι απολύσεις, είναι εφεδρεία. Δεν είναι απολύσεις, είναι εφεδρεία..."
Την ίδια στιγμή, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιάννης Ραγκούσης έβγαλαν… μαχαίρια με αφορμή την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να αμφισβήτησε την απογραφή που έγινε στο Δημόσιο, επί υπουργίας Γιάννη Ραγκούση.

Όπως είπε, από τη διαδικασία προέκυψε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι άνω των 90 ετών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι ένας αλλά… 6-7!
"Θα διαβάσω ένα εμπνευσμένο άρθρο"

Οι αναφορές Βενιζέλου προκάλεσαν τον εκνευρισμό του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος φέρεται να απάντησε, λέγοντας πως αν καταπέσει η απογραφή, τότε αυτό μπορεί να είναι αφορμή για να πέσει η κυβέρνηση!

"Πως θα πληρώσω το χαράτσι; Γιατί θα γίνουν απολύσεις;"

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα δίνη περιπετειών αν η χώρα και κυρίως η Ε.Ε. δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σημίτης: “Έχουν καθοριστεί οι νομικοί κανόνες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ”

Θολό τοπίο για τους 8.000 υπό απόλυση δημοσίους υπαλλήλους – 20.000 θα πάρουν το δρόμο για την σύνταξη

Παπανδρέου στο υπουργικό: Νέες περιπέτειες αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε