Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει συνέδρους

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει συνέδρους

Φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ προσέρχονται σήμερα στις κομματικές κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τους 2.000 συνέδρους περίπου που θα μετάσχουν στο επικείμενο Συντακτικό Συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται από 1 έως και 3 Μαρτίου.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα, έχου στηθεί 600 κάλπες σε όλη τη χώρα κα η συμμετοχή σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ιπποκράτους μπορεί να ξεπεράσει τις 50.000. Υπενθυμίζουμε ότι στη εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου τον Μάρτιο του 2012 είχαν συμμετάσχει περίπου 250.000 μέλη και φίλοι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το σημερινό γεγονός σε δήλωσή του τονίζει ότι «Το ΠΑΣΟΚ μέσα από το συντακτικό του συνέδριο αλλάζει. Κρατά τα καλά της μακράς ιστορικής του διαδρομής και αποβάλλει παθογένειες  που το ταλαιπωρούν. Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης είναι αυτός που θα τη στηρίξει και πάλι, με την ενεργό συμμετοχή του, γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ο εγγυητής της πορείας της πατρίδας μας προς την  έξοδο από την κρίση».

Και επισημαίνει «Οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες που συγκροτούν την ανθεκτική βάση του Κινήματος σε όλη τη χώρα, διασφαλίζουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου τη διαδικασία εκλογής των συνέδρων. Το ΠΑΣΟΚ θα αποδείξει ότι διατηρεί πάντα το πλεονέκτημα των εκπλήξεων και των ανατροπών με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το ασφαλές μέλλον της νέας γενιάς».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής. Λέγοντας ότι «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, είναι πολύ σημαντικό να ξανασυναντηθούμε με ανθρώπους που αναζήτησαν αλλά δεν βρήκαν αλλού απαντήσεις και μας παρακολουθούν. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς και τους λέμε: Ελάτε να κάνουμε ξανά ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη»
.
«Για το ΠΑΣΟΚ ένας είναι ο δρόμος: Επιστροφή στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά και αφού υπογράμμισε ΄τι το Συνέδριο «αφετηρία αλλαγής» πρόσθεσε «να αφήσουμε πίσω τον κυβερνητισμό και την εσωστρέφεια και να παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από τα μνημόνια. Το σχέδιο που μπορεί να φέρει την ελπίδα, που μπορεί να είναι ο σπόρος της ελληνικής Κεντροαριστεράς».
 
Πάντως το κλίμα είναι βαρύ καθώς υπάρχουν καταγγελίες για κάθε είδους «μαγειρέματα» πριν από το άνοιγμα της κάλπης και αυτό στάθηκε αφορμή για το ιδρυτικό στέλεχος Γιώργο Παναγιωτακόπουλο να δηλώσει σήμερα ότι πιστεύαμε ότι μια διαδικασία σαν και αυτή του Συνεδρίου θα μπορούσε να είναι μια γιορτή της Δημοκρατικής Διαδικασίας. Δυστυχώς εξελίχθηκε σε γιορτή της παραποίησης και του πολιτικού master chef, όπου μαγειρεύονται τα πάντα…».

«Κάποιοι φόρεσαν την αποκριάτικη στολή των «μάγων», και εμφανίζουν ονόματα σε λίστες υποψηφίων, αλλά και την στολή των «θαυματοποιών» και ανακαλύπτουν υποψηφίους εκεί όπου δεν υπάρχουν καν… οργανώσεις» κατήγγειλε και κατέληξε «Είναι ντροπή, είναι κρίμα για το ΠΑΣΟΚ Αποδείχθηκαν όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά “μοιραίοι και άβουλοι αντάμα!»

Διαβάστε

Παναγιωτακόπουλος: Παραποιήσεις και master chef στην ψηφοφορία για το συνέδριο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε