Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το ΠΑΣΟΚ φοβάται τον Δημαρά και τον “χρωματίζει” γαλάζιο

Το ΠΑΣΟΚ βλέποντας τον Δημαρά να εξελίσσεται σε μεγάλο φαβορί για την περιφέρεια της Αττικής, προσπαθεί με κάθε τρόπο να το ανακόψει τη διαρκώς ανοδική πορεία του.

 

Η αφορμή για την ολομέτωπη επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά του Γιάννη Δημαρά δόθηκε σήμερα μετά τις δηλώσεις του κ. Δημαρά οτι συναντήθηκε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς , συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Μιλώντας στο Mega ο ίδιος ο κ. Δημαράς δήλωσε ότι είχε συναντήσεις με πολιτικούς από όλους τους χώρους.”Είχα επαφές με όλους τους πολιτικούς, όλων των χώρων. Συνάντησα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά ούτε μου πρότειναν, ούτε τους πρότεινα κάτι συγκεκριμένο για να κατεβώ. Προϋπόθεση με όποια κουβέντα και με όποιο λόγο, ήταν μία, δε θέλω κανένα στίγμα, δεν θέλω κανένα στήριγμα, καμία ταμπέλα και ούτε προσκολλώμαι σε οποιοδήποτε κόμμα ή σχηματισμό. Αυτό είναι. Αυτό ήταν δεδομένο και απεδείχθη” δήλωσε.

Σύμφωνα με ρεπορταζ της Real News η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά είχε κλειστεί τρεις ημέρες πριν από τον Χρήστο Ζώη που είχε αναλάβει να “βολιδοσκοπήσει” το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο να δει τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Δημαράς είχε ήδη διαγραφεί από το κυβερνών κόμμα γιατί δεν ψήφισε το Μνημόνιο και οι συζητήσεις για τις επικείμενες εκλογές των ΟΤΑ έδιναν και έπαιρναν. Σύμφωνα πάντα με τη Real News η συνάντηση κράτησε για δύο ώρες και στο επίκεντρό της ήταν τα έκτακτα μέτρα που προέκυψαν από την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό ΕΕ – ΔΝΤ.

Δεν είναι πρόταση αλλά σκέψη. Σκεφτήκαμε ότι μπορείς να είσαι ο κοινός υποψήφιος στην Αττική των αντιμνημονιακών δυνάμεων” είχε πει ο Α. Σαμαράς σύμφωνα με την εφημερίδα. Την πρόταση για στήριξη Δημαρά είχαν κάνει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Πάνος Καμμένος και ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος είχε επίσης προτείνει και τη “λύση” Μητρόπουλου.
Η υποψηφιότητα όπως αποδείχθηκε στην πορεία δεν ευδοκίμησε γιατί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΝΔ φοβήθηκε μήπως σταλεί λάθος μήνυμα.

Τη δήλωση αυτή στο Mega διέψευσαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός απο τον A. Σαμαρά. Η συνάντηση αυτή αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ “βούτυρο στο ψωμί” και του επιτίθεται ολομέτωπα “χρωματίζοντάς” τον γαλάζιο και λέει πως στην ουσία δεν είναι πολέμιος του μνημονίου αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΝΔ.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης κατηγόρησε τον Γ. Δημαρά οτι προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια και κάνει λόγο για μυστικές επαφές με τη ΝΔ. “Τα όσα δικαιολογούμενος είπε” αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης, ” διαψεύστηκαν απο τα πολιτικά κόμματα που ο ίδιος επικαλέστηκε. Ολοι κατάλαβαν και την αλήθεια και την ουσία γύρω απο τις μυστικές επαφές του κ. Δημαρά με τη ΝΔ”.

Διαψεύδουν τα κόμματα

“Δεν υπήρξε καμία τέτοια ή άλλου είδους συνάντηση του Γ. Δημαρά με την Αλέκα Παπαρήγα”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του, για το θέμα, το ΚΚΕ.

Συνεργάτης του Γ.Καρατζαφέρη, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι «ουδέποτε υπήρξε θέμα συνάντησης του κ.Δημαρά με τον πρόεδρο του Λα.Ο.Σ»

Ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, διέψευσε ότι υπήρξε συνάντηση με τον κ. Δημαρά.

“Καμία τέτοια συνάντηση δεν υπήρξε μεταξύ του Φώτη Κουβέλη και του κ. Δημαρά”, τονίζεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε