Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για Προανακριτική για το Βατοπέδι

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για Προανακριτική για το Βατοπέδι

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορά τους έξι πρώην “γαλάζιους” υπουργούς.

Κατατέθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η αναμενόμενη πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής («Προανακριτικής») Επιτροπής, που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες έξι πρώην υπουργών και υφυπουργών της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου και της λίμνης Βισθωνίδας. 

Η πρόταση που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, (πλην των μελών της κυβέρνησης και του Προέδρου της Βουλής), αφορά τους κ.κ. Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Θοδωρή Ρουσόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη και Κώστα Κιλτίδη. 

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση, το οποίο συντάχθηκε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, θεωρεί αναγκαία την περαιτέρω διερεύνηση της στάσης των ως άνω πολιτικών προσώπων, σε ό,τι αφορά την αμοιβαία παραίτηση του Δημοσίου και της Μονής, από την αγωγή που είχε ασκήσει η τελευταία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής της λίμνης Βισθωνίδας, (αγωγή που τελικά κέρδισε πρωτοδίκως το ελληνικό Δημόσιο) και τις «ανταλλαγές» εκτάσεων που ακολούθησαν, με όρους που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο – κατά το πόρισμα – κατά 1 δισ. ευρώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε