Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Το ΠΑΣΟΚ στέλνει απ’ ευθείας σε προανακριτική τον Άκη Τσοχατζόπουλο

– Ανακοίνωση-κόλαφος κατά του Άκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ
– Αμέσως μετά το Πάσχα συστήνεται η προανακριτική επιτροπή
– Στο στόχαστρο μπαίνουν και οι Γιάννος Παπαντωνίου, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγελος Μειμαράκης
– Στον εισαγγελέα του Α.Πάγου για το νεοκλασσικό του ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα προτείνει την απ’ ευθείας σύσταση επιτροπής διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, για υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος, με αφορμή τη σύμβαση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά την υπουργική θητεία του Άκη Τζοχατζόπουλου.
 
Στόχος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι να συσταθεί η επιτροπή αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ αν και αποφεύγουν να διευκρινίσουν ονόματα, βέβαιη θεωρείται η αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών για υπουργούς που διαδέχτηκαν τον Άκη Τζοχατζόπουλο και επόπτευσαν και υλοποίησαν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, δηλαδή για τους Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μειμαράκη.Οι τυχόν ποινικές ευθύνες τους θα διερευνηθούν από την επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων, η οποία μετά την αναθεώρηση του κανονισμού της Βουλής μπορεί να εκτελέσει χρέη εξεταστικής επιτροπής.
 
Σύμφωνα μάλιστα με το δελτίο τύπου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία αυτή διασφαλίζεται ότι θα διερευνηθούν ταχύτατα και αποτελεσματικά ενεργές ποινικές ευθύνες για το πιο κρίσιμο, τόσο από νομικής όσο και από ηθικής πλευράς, ζήτημα για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις που επιβάλλουν την σε βάθος διερεύνηση από τη Βουλή και τελικά τη Δικαιοσύνη, χωρίς να τίθεται φραγμός λόγω τυχόν παραγραφής ή λήξης αρμοδιότητας της Βουλής.

Όπως τονίζεται η διακίνηση μαύρου χρήματος είναι διαρκές έγκλημα και συνεπώς δεν υπάρχει παραγραφή, εαν διαπιστωθεί, ευθύνη πολιτικών προσώπων.

 
Το πρωί ο Α.Τσοχατζόπουλος επισκέφτηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, και υπέβαλε παράκληση να εκκαθαριστεί γρήγορα η έρευνα του ΣΔΟΕ για το σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
 
Διαβάστε την ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του Α.Τσοχατζόπουλου.
 
«Ζήτησα να συναντήσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, τον οποίο και επισκέφθηκα σήμερα το πρωί, προκειμένου να του επισημάνω ότι είναι σημαντική πλέον η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την αγορά του διαμερίσματος που διαμένω, την οποία είχε ο ίδιος διατάξει τον Ιούνιο του 2010. Τούτο είναι σημαντικό και για εμένα προσωπικά, αλλά, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία κρίσης που ζούμε, για το πολιτικό σύστημα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνία μας».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε