Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το παζάρι για τη νέα κυβέρνηση – Μόνος στο Eurogroup ο Βενιζέλος

Στην οδό Ζαλοκώστα παίχτηκε η επόμενη πράξη για τη νέα κυβέρνηση. Εκεί βρέθηκαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φίλιππος Σαχινίδης και μαζί με τους αντιπροσώπους από τη Νέα Δημοκρατία κατέληξαν τόσο στην ημερομηνία των εκλογών όσο και στο ότι στο σημερινό Eurogroup θα πάει μόνο ο κ. Βενιζέλος.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα, συμφώνησαν ότι στις 19/2 θα γίνουν οι εκλογές και ότι ο κ. Βενιζέλος θα πάει στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup αφού δεν έχει ορκιστεί ακόμα η νέα κυβέρνηση.

Στο γραφείο της αντιπροεδρίας, όπου γίνονται και οι συναντήσεις με την τρόικα, βρέθηκαν από τη ΝΔ οι σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά: Χρύσανθος Λαζαρίδης, Δημήτρης Σταμάτης και Χρήστος Σταϊκούρας.

Συζητήθηκαν τα 7 σημεία που έχει ήδη ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δηλαδή:

1. Εκταμίευση της 6ης δόσης

2. ‘Αμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα για το νέο πρόγραμμα.

3. Κατάθεση πριν τις 20 Νοεμβρίου και ψήφιση πριν τις 31 Δεκεμβρίου του Προϋπολογισμού 2012.

4. Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.

5. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στην διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.

6. Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI).

7. Εκταμίευση α΄ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τα ονόματα

Ένα από τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί και κατά το παρελθόν και φαίνεται πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε αυτό είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος είναι γνωστός στην Ευρώπη και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού Γιώργου Σουφλιά, του επίσης πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη, και του Σταύρου Δήμα. Παρότι όμως αυτά τα ονόματα “παίζουν” δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία από την πλευρά Σαμαρά να αναλάβει το βάρος των αποφάσεων που θα ληφθούν ένα πρόσωπο από το κόμμα.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο νέος πρωθυπουργός προέρχεται από το κόμμα της ΝΔ τότε θεωρείται δεδομένο ότι Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφώνησαν για συγκρότηση νέας κυβέρνησης – Αύριο Παπανδρέου-Σαμαράς αποφασίζουν για τον νέο πρωθυπουργό

Τα επτά σημεία για τη νέα κυβέρνηση – Τι ειπώθηκε…

Ποιοί θα μετέχουν στην πιθανή νέα κυβέρνηση – Όλα τα…

Τα 4 τηλεφωνήματα και οι 11 βουλευτές που μετέπεισαν τον Α. Σαμαρά

Ποιος είναι ο πιθανός νέος πρωθυπουργός

“Παγωμένοι” με ένα iPad και έναν μπλέ φάκελο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε