Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το πούλησε το… ρετιρέ ο Κώστας Καραμανλής

Το πούλησε το… ρετιρέ ο Κώστας Καραμανλής

Δυο μήνες μόνο χρειάστηκε να περιμένει ο Κώστας Καραμανλής για να βρει αγοραστή για το παλιό του γραφείο, ένα ρετιρέ στο Κολωνάκι. Για τα το πουλήσει έκανε και… σκόντο 250.000€!

Μέρες κρίσης, ποιος αγοράζει εύκολα ακίνητα. Αλλά όταν πρόκειται για ένα ρετιρέ στην καρδιά του Κολωνακίου, στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου, που έχει «ζήσει» μεγάλες στιγμές ως πολιτικό γραφείο ενός πρώην πρωθυπουργού, μάλλον τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Στο μέτρο του δυνατού βέβαια. Γιατί, για να πουλήσει ο Κώστας Καραμανλής το ρετιρέ του, έπρεπε να ρίξει τις απαιτήσεις του, όπως γράφει Το Έθνος. Ο πρώην πρωθυπουργός ζητούσε 950.000 ευρώ (άλλωστε το διαμέρισμα διαθέτει ασανσέρ που οδηγεί απευθείας στο εσωτερικό του) και τελικά η κυρία που αγόρασε το ρετιρέ έδωσε το ποσό των 700.000€.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην υπογραφή των συμβολαίων ήταν παρών και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός και μάλιστα δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.

Το διαμέρισμα αυτό ήταν αρχικά το γραφείο του πατέρα του πρώην πρωθυπουργού, Αλέκου Καραμανλή. Τον χειμώνα του 1997 μετατράπηκε σε «ορμητήριο», από όπου ξεκίνησε η πορεία του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί, ο Κώστας Καραμανλής γνώρισε τον πιο στενό του συνεργάτη Γιάννη Αγγέλου.

Μέσα στα δωμάτιά του έγιναν μυστικές συσκέψεις, ελήφθησαν σοβαρές αποφάσεις που καθόρισαν την πορεία της χώρας, υπήρξαν πολιτικές συμφωνίες, αλλά και συγκρούσεις… Σε αυτό το γραφείο, ο Κώστας Καραμανλής έκανε τα περισσότερα ραντεβού που ήθελε να μείνουν εκτός δημοσιότητας ακόμα και όταν ήταν πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπήκε “μέσα” ο Καραμανλής από το κούρεμα των ομολόγων

Το πουλάει το γραφείο στο Κολωνάκι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε