Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το σαρδάμ του Τσίπρα: “Να γραφτεί στα πρακτικά” (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σαρδάμ του Τσίπρα: “Να γραφτεί στα πρακτικά” (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο μετά αφότου προανήγγειλε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε ένα σαρδάμ και μετά από παρέμβαση των υπουργών του, διόρθωσε το λάθος του και ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά η σωστή φράση.

Είναι η στιγμή που ο πρωθυπουγρός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, έχει αναφερθεί στο “καυτό” ζήτημα του “λουκέτου” στην ΕΡΤ.

Έχει προαναγγείλει την επαναλειτουργία της και μεταξύ άλλων έχει δηλώσει: “Επανασυστήνεται από μηδενική βάση και με πόρους από τα ανταποδοτικά τέλη η ΕΡΤ. Εφαρμόζουμε άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των ραδιοτηλεοτικών σταθμών”.

Ωστόσο η απόσταση της λέξης “αδειοδότηση” από την λέξη “δανειοδότηση” είναι μικρή και ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε το… σαρδάμ!

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Βάζουμε τέλος στα χαριστικά δάνεια που παραχωρούνται συνήθως με όρους αδιαφανείς. Και προχωράμε σε προκήρυξη διαγωνισμών για ανοιχτή, διαφανή και σύμφωνη με τους ισχύοντες νόμους δανειοδότηση όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που εκπέμπουν στην πατρίδα μας”, καταχειροκροτούμενος.

Ωστόσο, την στιγμή εκείνη υπήρξε μία κινητικότητα στο σημείο που κάθονταν οι υπουργοί της κυβέρνησης και μάλιστα το σαρδάμ φαίνεται πως αντιλήφθηκε έγκαιρα ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. Μάλιστα από εκείνη την πλευρά του Κοινοβουλίου ακούστηκε “αδειοδότησε, όχι δανειοδότηση”.

Τότε ο Αλέξης Τσίπρας είπε: “Αδειοδότηση κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να γραφτεί στα πρακτικά”…

Δείτε το βίντεο:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε