Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Το στοιχειωμένο υπ. Ναυτιλίας – Κυβερνητικές παλινωδίες και για την ύπαρξή του ή μη

Αν δεν μπορούν να συννενοηθούν εσωτερικά στην κυβέρνηση γιατί άραγε δημοσιοποιούν τις διαφωνίες τους; Μοιάζει πλέον με ακυβέρνητο καράβι μιας και μιλάμε για το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Υπουργείο φάντασμα, που εξαφανίζεται και επανεμφανίζεται είναι το εμπορικής ναυτιλίας. Και ενώ πλεον δεν υπάρχει, ένας από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης, τάσσεται σήμερα υπέρ της επανασύστασής του.

Ο κ. Παμπούκης τόνισε ότι η επανασύσταση του είναι καθολικό αίτημα καθώς υπάρχει καχεξία και δυσλειτουργία της ναυτιλίας και δήλωσε πως έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη για τις θέσεις του.

Ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο ετοιμάζει ένα πακέτο πολιτικής εφαρμογής για τη ναυτιλία, ένα «new deal» (κλαδικό συμβόλαιο), όπως είπε χαρακτηριστικά, που θα περιλαμβάνει όλους τους κλάδους και τους παράγοντες της ναυτιλίας.

Για κυβερνητικό αλαλούμ «σε έναν από τους βασικούς πρωταθλητές της οικονομίας, όπως είναι η ελληνική ναυτιλία» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παμπούκη.

«Στην αρχή κατήργησαν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στον πρώτο ανασχηματισμό το επανασύστησαν. Στον δεύτερο, το καταργούν και πάλι. Σήμερα, έρχεται ο κ. Παμπούκης και ομολογεί ότι αυτό ήταν λάθος», παρατήρησε.

Καταλόγισε μάλιστα στον αναπληρωτή υπουργό ότι ο ίδιος «νίπτει τας χείρας του», λέγοντας ότι έχει θέσει τον προβληματισμό του στον πρωθυπουργό, ενώ υπενθύμισε ότι πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν η σύσταση αυτόνομων υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε