Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το βαρύ χειρουργείο των εκλογών και τα φακελάκια των τροπολογιών

Το βαρύ χειρουργείο των εκλογών και τα φακελάκια των τροπολογιών

Στην ψυχολογική κατάσταση του αρρώστου που τον περιμένει χειρουργείο βαρύ, με δυσμενή πρόγνωση για την έκβαση του, μοιάζουν να βρίσκονται τα κόμματα που επιμερίστηκαν τις κυβερνητικές ευθύνες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Μιας εποχής που ολοκληρώνεται με την ανεπίσημη χρεοκοπία.

Ενώ ξέρουν ότι το χειρουργείο των εκλογών είναι αναπόφευκτο αναζητούν τρόπο να το μεταθέσουν , να το αποφύγουν . Αναπτύσσουν την ψυχολογία εκείνη που γυρεύει τη σωτηρία πέραν των ειδικών, στη θρησκοληψία, στα τάματα και στη μαγγανεία.

Γι αυτό τρέχουν νυχτιάτικα στη Βουλή με περιφερόμενες τροπολογίες , όπως καταχρηστικά λέγονται , ανεξάρτητες νομοθετικές πράξεις και πελατειακές τακτοποιήσεις κατόπιν παραγγελίας. Γι αυτό διευθετούν τα κόμματα και δη τα μεγάλα την προκαταβολική αποδέσμευση των επιχορηγήσεων. Ποιος ξέρει αν η νέα τους επίσημη δυναμική δικαιολογήσει το μερτικό που ορίζεται βάσει ποσοστών.

Παλεύουν να μην υποταχθούν στη σκέψη ότι ,με ή χωρίς χειρουργείο, μετά ή άνευ εκλογών το παιχνίδι που ήξεραν έχει χαθεί. Ο κοινωνικός ακρωτηριασμός της νέας δανειακής είναι πολιτική, που ακόμη και μια νέα συγκυβέρνηση δύσκολα θα μπορέσει να υλοποιήσει.

Συνεπώς είναι να απορεί κανείς πως ,έστω και θεατρικά οι δυο μέχρι πρότινος μεγάλοι κομματικοί σχηματισμοί , διεκδικούν από κοινού ή από μόνη της η ΝΔ, την ευθύνη της διακυβέρνησης και την καθοδήγηση μιας κοινωνίας αδυνάτων στον Γολγοθά . Ένα Γολγοθά όπου θα σταυρωθούν ως συνήθως πλήθη από αφελείς, πτωχούς έστω και Βαραβάδες ενώ αβλαβείς αρχιερείς της διαφθοράς και κήρυκες του λαϊκισμού πανταχόθεν θα συμπληρώνουν το αλλόκοτο τοπίο της μεταλλασσόμενης χώρας.

Ενώ λοιπόν δανειστές και μέρος της συγκυβέρνησης δεν θέλουν εκλογές , τίποτα δεν εγγυάται ότι η διαφαινόμενη ενίσχυση αριστερών, κέντρων, παράκεντρων και άκρων θα αποτρέψει ή θα αμβλύνει δεινά τα οποία δύσκολα απαντά κανείς αν είναι χειρότερα ή όχι από τα δεινά της δανειακής προσαρμογής.

Πριν, όπως λένε χωρίς να πείθουν, διαλυθεί η Βουλή την εβδομάδα των παθών, το απογοητευτικό είναι ότι επιβεβαιώνεται με απανωτά γεγονότα, η άποψη πολλών ανθρώπων πως η κυρίαρχη νοοτροπία του κυβερνητικού κατεστημένου δεν μπορεί να αλλάξει. Και η μεταλλαγμένη του εκδοχή της συγκυβέρνησης των τελευταίων μηνών δίνει την εικόνα ότι νόμος είναι το δίκαιο της παρεών και των συντεχνιών.

Εξίσου απογοητευτική είναι η αποδυνάμωση της ελπίδας ότι θα προκύψει κάτι καλύτερο αφού η πανσπερμία και ο αχταρμάς των ετερόκλητων σχηματισμών που αναδύονται στο πολιτικό σκηνικό, δεν αποτελεί φερέγγυο περιβάλλον. Πόσο μάλλον όταν όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα πληθαίνουν οι αποκαλύψεις ατασθαλιών πού θα εκθέτουν τους κοπτόμενους για το χαράτσι στο ρεύμα της ανήμπορης γιαγιάς . Δυο -τρείς χιλιάδες από δαύτες θα πλήρωσαν σε ειδικό φόρο , ποσό που αντιστοιχεί στις αδικαιολόγητες δαπάνες συνδικαλιστών της ΔΕΗ , όπως εμφανίζεται σε έρευνα του ΣΔΟΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε