Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τώρα μαλώνουν και για τη… Μέρκελ! Καβγάς Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Deutsche Welle

Τώρα μαλώνουν και για τη… Μέρκελ! Καβγάς Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Deutsche Welle

– Μετά τα γκαζάκια και τη Βίλα Αμαλία, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν κι άλλο λόγο να μαλώσουν
– Αφορμή η συνέντευξη Τσίπρα στη DW όπου δήλωσε πως δε θα αρνούνταν να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ
– «Εκλιπαρεί για συνάντηση με τη Μέρκελ» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου
– «Αδυνατεί να κατανοήσει πως μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί για τη χώρα» η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
– Νωρίτερα, η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αρχιερέα διαπλοκής

Δεν αφήνουν τίποτα να «πέσει» κάτω κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Τα επιτελεία των δυο πλευρών είναι σε… συναγερμό για να ανταλλάξουν ανακοινώσει και αιχμές επί πάντως επιστητού.

Μετά την πολιτική αντιπαράθεση, που «χτύπησε»… κόκκινο, για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, γραφείων κομμάτων και στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισαν να μαλώνουν και για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ. Όχι, δεν υπήρξε καμία. Αλλά και μόνο που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντήσει κάποια στιγμή τη Γερμανίδα καγκελάριο, ήταν αρκετό.

«Αν στο μέλλον υπάρξει αυτή η δυνατότητα (σ.σ. για συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, εγώ δεν θα έχω καμία αντίρρηση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Deutsche Welle, με αφορμή το ταξίδι του στο Βερολίνο, όπου αύριο θα συναντήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Είναι δύσκολο ακόμα και στον τελευταίο Έλληνα να παρακολουθήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα και την μετάλλαξη του κόμματός του σε ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και συνιστώσα εξωτερικού», ανέφερε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με τον Σίμο Κεδίκογλου να κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «εκλιπαρεί για συνάντηση με την κα Μέρκελ».

«Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που λίγους μήνες πριν διαδήλωνε στο πεζοδρόμιο κατά της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την ως ανεπιθύμητη;

Σήμερα δηλώνει ότι θέλει «να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής». Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που λίγους μήνες πριν δήλωνε ότι το Ευρώ δεν είναι φετίχ;

Σήμερα ζητάει «συμφωνία με τη Γερμανία για να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας». Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που δεσμευόταν στον Ελληνικό λαό, ότι θα καταργούσε με έναν μόνο νόμο μνημόνιο και δανειακή σύμβαση;
Οι Έλληνες και γνώση έχουν και – δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα – και μνήμη έχουν!», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Ο κ. Κεδίκογλου αδυνατεί να κατανοήσει ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα διαπραγματευτεί στο εξωτερικό για τα συμφέροντα της χώρας, σε πλήρη αντιπαράθεση με την πολιτική της λιτότητας, που εξαθλιώνει τους ευρωπαϊκούς λαούς και αποδομεί την Ευρώπη.

Δεν είναι μονόδρομος ούτε η υποταγή στους δανειστές, ούτε τα μνημόνια της χρεοκοπίας. Αυτό που απαιτείται είναι η ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε νέες βάσεις κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και δημοκρατίας, στον αντίποδα της οικοδόμησης της δικτατορίας των αγορών πάνω στα κοινωνικά ερείπια», ήταν η ανακοίνωση «απάντηση» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου είχε σχολιάσει κι εκείνη με τη σειρά της μια συνέντευξή: αυτή που έδωσε ο πρωθυπουργός στο Βήμα της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «ιεροκήρυκα ενός νέου εμφυλιοπολεμικού διχασμού με συκοφαντικές κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», «αρχιστράτηγο της συγκάλυψης της διαφθοράς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» και «μέγα εγγυητή της μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης και της φτώχειας».

«Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός εναλλάσσει τη ρητορική του περνώντας από τους εκβιασμούς, στα ψέματα και τις υποσχέσεις. (…) Επαναλαμβάνει μονότονα την πρόθεσή του να πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, όταν βασική συγκολλητική ουσία της κυβέρνησής του είναι η εγκληματική συνέχιση της συγκάλυψη της ανομίας και της διαπλοκής», αναφερόταν μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Δε θα έλεγα όχι σε συνάντηση με τη Μέρκελ

Focus: Ο Τσίπρας έρχεται να τα ψάλει στον Σόιμπλε!

Ο Τσίπρας στο Βερολίνο: Η πολιτική λιτότητας είναι επικίνδυνη για όλη την Ευρώπη

Γιατί η συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε “τρομάζει” το Μαξίμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε