Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΤΩΡΑ μπορούμε να διαχειριστούμε τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ”

ΤΩΡΑ μπορούμε να διαχειριστούμε τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ”

Μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν σήμερα πολύ πιο διαχειρίσμη από ό,τι πριν από δύο χρόνια, δηλώνει ο επικεφαλής του βουλευτών του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Ράινερ Μπρούντερλε σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

“Αντίθετα με ό,τι ίσχυε πριν από δύο χρόνια, η ζώνη του ευρώ θα μπορούσε σήμερα να απορροφήσει καλύτερα μία έξοδο της Ελλάδας”, εκτιμά ο πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης της ‘Αγγελα Μέρκελ.

Μία τέτοια έξοδος “θα κόστιζε πολλά χρήματα, αλλά θα ήταν διαχειρίσιμη…Ωστόσο, η απόφαση ανήκει στην Αθήνα, όχι στο Βερολίνο. Οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους εάν η επιστροφή στη δραχμή ωφελεί περισσότερο την ανάκαμψη της οικονομίας τους από την παραμονή στην ευρωζώνη”, λέει.

Στους κόλπους του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών του Ράινερ Μπρούντερλε πολλές φωνές υψώθηκαν ήδη από το 2010 ζητώντας την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Το ενδεχόμενο αυτό αντιμετωπίζεται όλο και πιο ανοικτά, κυρίως στη Γερμανία, αλλά οι συνέπειες και το κόστος της επιλογής αυτής αποτελούν αντικείμενο πολύ διαφορετικών εκτιμήσεων.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε