Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τώρα τρέχουν να μας σώσουν

Για την ελληνική οικονομία συζήτησαν Σαρκοζί και Λαγκάρντ στο Παρίσι, αλλά και η Μέρκελ με τον ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στο Βερολίνο. Η Μέρκελ μιλάει ανοιχτά πλέον για την ανάγκη ανάπτυξης. Ο Μόντι θέλει ευρωομόλογο

Μέρκελ-Μόντι για Ελλάδα

Σύμφωνα με το Reuters, αμέσως μετά τη συνάντηση η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε σχετικά με τη χώρα μας:
”Η πρώτη υποχρέωση της ευρωζώνης φέτος είναι να επιλυθεί το θέμα του δεύτερου δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα και να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στα διαρθρωτικά προβλήματα στην ευρωζώνη”

Όπως ανακοίνωσαν η Άγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Μόντι στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ των ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας.

Η έκπληξη ήρθε από τη Μέρκελ γιατί :

– Μίλησε για χρήματα που πρέπει να πέσουν για τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρώπη
– Εμφανίστηκε πρόθυμη να προσφέρει η χώρα της περισσότερα χρήματα στο Ευρωπαικό Ταμείο ESM ως απάντηση στις αγορές
– Ικανοποιήθηκε από τα μέτρα που πήρε η ιταλική κυβέρνηση

Ιδιαίτερη αξία είχαν και τα λόγια του ιταλού Πρωθυπουργού αφού υπαινίχτηκε την έκδοση ευρωομολόγου όταν ζήτησε μείωση του κόστους δανεισμού στην Ευρώπη.

Συνομιλίες για την ευρωζώνη και την Ελλάδα μεταξύ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Νικολά Σαρκοζί

Η Λαγκάρντ δεν έκανε καμία δήλωση μετά τη λήξη της 45λεπτης συνάντησής της με τον γάλλο πρόεδρο στο μέγαρο των Ηλυσίων.

Νωρίτερα η Λαγκάρντ είχε συναντηθεί με τον Φρανσουά Μπαρουέν, τον διάδοχό της στο υπουργείο Οικονομικών ενώ θα γευματίσει με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν.

Την Τρίτη η Λαγκάρντ συναντήθηκε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Φίλιπ Ρέσλερ, με τους οποίους συζήτησε τρέχοντα οικονομικά ζητήματα.


Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε