Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΤΩΡΑ:Η Βουλή ψηφίζει για Πρόεδρο – Βγαίνουν τα… κουκιά;

ΤΩΡΑ:Η Βουλή ψηφίζει για Πρόεδρο – Βγαίνουν τα… κουκιά;

Μια μέρα μετά την ορκωμοσία των βουλευτών η Βουλή συγκαλείται και πάλι για να αναδείξει το προεδρείο της

Η ψηφοφορία είναι μυστική. Για τη θέση του προέδρου η ΝΔ έχει προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Για την εκλογή του απαιτούνται 151 ψήφοι. Θα πρέπει δηλαδή να ψηφιστεί και από βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης και αυτό είναι ένα ερώτημα.

Είναι ένα ερώτημα αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε μια μυστική ψηφοφορία στο πλαίσιο της συναίνεσης θα πουν το “ναι” σε έναν πρόεδρο με βαθιές νεοδημοκρατικές ρίζες που στο παρελθόν έχει συγκρουστεί σκληρά μαζί τους.

Ερωτηματικό θα πρέπει να μπει και στη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ που ναι μεν εμφανίζεται να συναινεί, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις που δεν αφορούν στο πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη αλλά στον κανονισμό της Βουλής και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τη σειρά που θα μιλούν οι αρχηγοί των κομμάτων, εαν δηλαδή ο κ. Τσιπρας θα μιλά δεύτερος αμέσως μετά τον πρωθυπουργό ή τέταρτος μετά και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβάλη που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:
Μόντι προς Μέρκελ: “Θα συμφωνήσεις με τα ευρωομόλογα ή θα συνεχίσουμε να σου… βάζουμε γκολ;” – Όλο το παρασκήνιο της ολονύχτιας Συνόδου Κορυφής

Οι απόντες, οι κεφάτοι και τα απρόοπτα – Όσα έγιναν στην ορκωμοσία της νέας Βουλής

Σκιώδη κυβέρνηση και ομάδα “παρακολούθησης” του μνημονίου φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Όταν έσπασε το τακούνι της συζύγου του Μιχαλολιάκου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε