Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Τρέχουν” για τις αποκρατικοποιήσεις στο Μαξίμου

“Τρέχουν” για τις αποκρατικοποιήσεις στο Μαξίμου
«Τρέχουμε για αποκρατικοποιήσεις» είναι το σύνθημα στο Μαξίμου, μετά και τις τελευταίες παρατηρήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι, στην ουσία, δεν έχει γίνει τίποτα σ΄αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Αυτό είχε αναφέρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αντώνη Σαμαρά πριν από δύο εβδομάδες, αυτό μετέφερε χθες και στον Γιάννης Στουρνάρα ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.
 
Τη σημαντική καθυστέρηση άλλωστε έχει επισημάνει και το ίδιο το πρωθυπουργικό επιτελείο, καθώς – όπως λένε – ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να παρουσιασθεί το πακέτο των μέτρων ταυτόχρονα με ένα μίνι, έστω, αναπτυξιακό πρόγραμμα και με δράσεις για τη φοροδιαφυγή, ώστε να δοθεί η αίσθηση ότι, αυτή τη φορά, τα νέα σκληρά μέτρα δεν συνιστούν «πυροβολισμούς στον αέρα».
 
Ενδεικτικό της επίσπευσης που επιχειρείται είναι και η σύσκεψη που έγινε το μεσημερί  στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τις πρώτες κινήσεις στις αποκρατικοποιήσεις. Πλην του πρωθυπουργού, του υπουργού Οικονομικών (σ.σ. ο οποίος ενημέρωσε για τη χθεσινή συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του) και των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά, και μετέχουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκη και ο αρμόδιος για τις επενδύσεις υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος έχει αναλάβει το θεσμικό πλαίσιο για το τόξο Σούνιο-Φάληρο.
 

Η κυβέρνηση ανεβάζει ταχύτητα, λόγω και της επικείμενης (Παρασκευή) επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

 
Η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει ένα πειστικό πακέτο μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή, καθώς η έκθεση της τρόικας έχει χαρακτηριστεί καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας από όλους τους εταίρους και δανειστές.
 
Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζεται για το νέο γύρο επαφών που θα έχει στα τέλη της εβδομάδας και στις αρχές της επομένης με ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες.
 
Το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, την Δευτέρα θα έχει συνάντηση με την τρόικα και την Τρίτη με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
 
Σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί (18:00) με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Φούχτελ.
 
 
Στη συνάντηση θα μετέχει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, καθώς κεντρικό θέμα στη συζήτηση θα είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας (εκ Γερμανίας) για πολιτικές που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – κυρίως το «μείζον ζήτημα» της αξιοποίησης της περιουσίας της. Επίσης, θα αναζητηθούν μέθοδοι ενίσχυσης των κοινωνικών δικτύων των δήμων, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προώθησης συνεργασιών μεταξύ δήμων και επιχειρήσεων.
 

 

Πηγή: capital.gr
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε