Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τρία ”ελεύθερα” χρόνια έχει πια μπροστά του ο Γιώργος – Υποχρέωση του να βγάλει τη χώρα από την κρίση

– Η κυβέρνηση πήρε αυτό που ζήτησε από το εκλογικό σώμα
– Στο 15,4% τελικώς το έλλειμμα του 2009
– Αναθεωρούνται προς τα πάνω όλοι οι στόχοι της τρόικας
– Απαραίτητα τα νέα μέτρα

Κοιτώντας κανείς το πολιτικό ημερολόγιο δεν βλέπει καμιά Κυριακή,σε βάθος τριων χρόνων,να είναι ”κλεισμένη” από οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία και ιδίως τώρα που έκλεισε οριστικά το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα.
 
Οι Έλληνες λοιπόν ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό να συνεχίσει για να ολοκληρώσει το έργο του και ο ίδιος στο επινίκειο χθεσινοβραδυνό διάγγελμα του έδειξε πως το κατάλαβε,όπως όμως και εμείς καταλάβαμε και τα επώδυνα μέτρα που έρχονται.
 
Ο κ.Παπανδρέου μίλησε για μια ”καθαρή” τριετία και προανήγγειλε ”καταιγίδα” αλλαγών που θα χρειαστούν για να βγούμε από την κρίση με πράγματα που δεν έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες.
 
Το ”ορεκτικό” μας το σέρβιρε σήμερα η EUROSTAT με την αναθεώρηση,προς τα πάνω 2 μονάδες φυσικά,του ελλείμματος του 2009,κάτι που σημαίνει αυτόματα νέα μέτρα για να καλυφθεί η ”τρύπα” τουλάχιστον 3,5 δις ευρώ.
 
Μπορεί να μην έχουμε νέα αύξηση στους άμεσους φόρους,όπως διατυμπανίζει κυβέρνηση,αλλά ξεχνάει να μας πει για τους έμμεσους όπως τα τσιγάρα που θα πάρουν τέταρτη αύξηση σε λίγους μήνες, όπως επίσης ξεχνάει τα προιόντα που θα αυξηθούν λόγω των αλλαγών στους συντελεστές του ΦΠΑ, και βέβαια την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα.
 
Το κυρίως ”πιάτο” όμως, που κομψά αποκαλείται ως διαρθρωτικές αλλαγές, θα είναι αχώνευτο.
Γιατί θα φέρει πρωτόγνωρες αλλαγές στις ΔΕΚΟ, αφού ήδη γίνεται λόγος για καταργήσεις-απολύσεις, για εθελούσιες εξόδους και για ”αφανισμό” επιδομάτων.
 
Ιδού λοιπόν η καθαρή τριετία, που δεν επιτρέπει πια καμιά δικαιολογία,ιδίως όταν ο Γ.Παπανδρέου τονίζει, κι ας είναι κλισέ, ότι δεν θα λογαριάσει πολιτικό κόστος.

Άλλωστε οι πολίτες όχι απλά του έδοσαν το δικαίωμα, αλλά χθες το ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Στο 15,4% εκτινάχθηκε το έλλειμμα και στο 126,8% το χρέος- Οι επιπτώσεις για την τσέπη μας

Παπανδρέου: “Η Γερμανία θα οδηγήσει χώρες στην χρεοκοπία”

 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε